Filmfrelst

Filmfrelst #142: Snowpiercer og Gjenforeningen

Kosmorama 2014: I denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi to av våre favoritter fra 2014-utgaven av filmfestivalen Kosmorama i Trondheim.

Bong joon-hos mye omtalte sci-fi-opus Snowpiercer og Anna Odells prisvinnende (og straks premiereklare) drama Gjenforeningen står i fokus i vår podkastprat nr. 142, og det er Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen som holder fortet i panelet i denne runden.

PS: I de siste minuttene av episoden diskuterer vi også forrige ukes store nyhet, om castingen knyttet til Star Wars: Episode VII, som enkelte lyttere og lesere etterlyste vår reaksjon på.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Sverre Aune sier:

  Skrudde av etter 35min, for å unngå spoilers.

  Veldig enig i mye av det med Snowpiercer! Så den på kino med medelever fra filmskole, og aldri har våre meninger vært såpass splittet. Noen mente det var rent ræl, noen syntes den var genial, mens andre var heller forvirret. Jeg tilhørte sistnevnte kategori, men allerede neste dag begynte den å vokse kraftig på meg.

  Anbefaler alle som kan å sjekke den ut, på så stort lerret som overhodet mulig. En interessant opplevelse, om ikke annet.

 2. Helt enig med Lars Ole om hvordan siste del på Återträffen burde vært. Gikk ut med akkurat samme tanker om at det burde være mer dokumentarisk. At den var så striglet og fin var noe av det som ødela litt av opplevelsen for meg – da føles prosjektet litt meningsløst, på en måte. Selv om det er vanskelig å gjøre det helt dokumentarisk, kunne hun kanskje ha etterlignet dokumentarstilen, på litt Östlundsk måte? Bare en idé. Men har innsett at det selvsagt er litt urimelig å kritisere en film for å ikke være noe annet enn det den er.

  Angående Andy Seriks som «ekte» skuespiller, så anbefaler jeg Death of a Superhero hvor han spiller psykolog svært godt. Han er faktisk en ganske kapabel skuespiller. Tviler dog på at det var den prestasjonen som ga ham Star Wars-rollen, så jeg er nok ganske sikker på at vi finner ham i motion capture-drakta.

 3. Karsten Ekren sier:

  Hei

  Hva het nettstedet dere nevnte der man kunne kjøpe Snowpiercer?

 4. Karsten Ekren sier:

  Tusen fnac.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>