Trailer

Trailer til Paul Thomas Andersons The Master!

Cannes 2012: The Master av Paul Thomas Anderson er antageligvis dette filmårets absolutt mest etterlengtede film her i Montages-redaksjonen. Den var ikke inkludert på listen over filmene da hovedkonkurranseprogrammet til Cannes ble sluppet tidligere i våres, men så kom filmen altså til å likevel fargelegge festivalen – for idag ble filmens aller første bilder offentliggjort, presentert i denne høyst egenartede traileren.

Hva skal man si? Dette ser ut til å bli en vanvittig velspilt, og ikke så rent lite ubehagelig film. Joaquin Phoenix og Philip Seymour Hoffman spiller hovedrollene i et drama satt til 50-tallets som etter sigende vil kretse rundt en religiøs bevegelse (ikke ulik scientologikirken) ledet av Hoffmans karakter.

Denne mest teaseraktige traileren er utelukkende fokusert på Phoenix’ karakter, og er bygget rundt et avhør han befinner seg i. Kombinert med svært effektiv bruk av musikk og lyd (det må nesten være fra Jonny Greenwoods originalkomposisjon til filmen), skaper trailerens bilder en snikende stemning som introduserer perfekt for oss i hvilket landskap Paul Thomas Anderson har plassert denne filmen i. Det føles rett og slett veldig tett på hva han gjorde i There Will Be Blood, som selvfølgelig er til å få gåsehud av i seg selv.

Fotografen på The Master er rumenske Mihai Malaimare Jr. (som vi må gi Francis Ford Coppola æren for å ha oppdaget), og bildene i dette klippet viser øyeblikkelig hvor gjennomført periodeuttrykket er. Ikke bare er filmen skutt på 65mm, men både lys og fargebruk indikerer at The Master vil skille seg tydelig vekk fra mer glorete og polerte filmskildringer av 50-tallet.

Dette lover helt enkelt vanvittig godt, og Paul Thomas Anderson ser ut til å opprettholde og øke sin posisjon som en av de største filmskaperne i sin generasjon. Se traileren her:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Jan Trygve sier:

  Vet ikke hva jeg skal si, annet enn ja. Ja takk, alt på en gang.

 2. Martin sier:

  Imponerende! Gleder meg stort til å se sluttproduktet.

 3. Christoffer Ødegården sier:

  Det begynner å bli vanskelig å puste når jeg tenker over hvor mange potensielle mesterverk som kommer i år. Amour, The Master, Moonrise Kingdom, Killing Them Softly, Django Unchained, The Grandmasters, The Hobbit, og lista fortsetter. 2012 kommer mest sannsynlig til å bli et gigant år for film som vi vil huske og mimre om i flere år fremover.

 4. Ja, dette blir (og er allerede) et legendarisk filmår. Selv hvis ikke alle du lister opp skulle levere 100%, er vi allerede bortskjemte med potensielle storfilmer. Og du nevner ikke engang «Prometheus» og «The Dark Knight Rises»…

 5. Med alle disse trailerene som blir sluppet for tiden så følte jeg et behov for å få litt oversikt over hva jeg faktisk gleder meg mest til dette året.

  1. The Master (PTA)
  2. Moonrise Kingdom (Anderson)
  3. The Hobbit: An Unexpected Journey (Jackson)
  4. Prometheus (Scott)
  5. To the Wonder (Malick)
  6. The Grandmasters (Wong Kar Wai)
  7. The Dark Knight Rises (Nolan)
  8. Cosmopolis (Cronenberg)
  9. Amour (Haneke)
  10. Skyfall (Mendes)
  11. The Great Gatsby (Luhrmann)
  12. On the Road (Salles)
  13. The Bourne Legacy (Gilroy)
  14. Laurence Anyways (Dolan)
  15. Django Unchained (Tarantino)
  16. Killing Them Softly (Dominik)

  Hjelp…

 6. Aleksander H sier:

  Hvorfor omtales Paul Thomas Anderson som den nye Kubrick av noen?

 7. T. sier:

  Helt fantastisk teaser/trailer. Greenwoods musikk, kinematografien og Phoenix’ prestasjon i dette lille klippet tilsier allerede kanskje årets film. Dette blir helt fantastisk.

 8. Leiv Magnus sier:

  PTAs neste film blir en ny perle. Etter å ha sett traileren føler jeg meg 100% sikker på akkurat det. Og kanskje man kan håpe på at denne ikke havner i skyggen av Coen-brødrene ;)

  For all del, No Country for Old Men var en bra film. Men følte den ble overhypet i forhold til mesterverket There Will Be Blood. Heldigvis fikk Daniel Day Lewis sin fortjente ros.

 9. Stian sier:

  Hva! Kommer Malick med film NÅ IGJEN?!

 10. Han kommer vel med tre-fire, om jeg ikke tar feil?

 11. Stian sier:

  Du store. Hva har han fått det så travelt med nå plutselig?

 12. Han kjenner vel på timeglasset – begynner jo å bli gammel :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>