Trailer

Se traileren til Lars von Triers Melancholia!

I møte med de første klipp eller en trailer fra en film man gleder seg veldig til, er et vanlig cinefilt syndrom å få frysninger på ryggen og økt puls. Det skjedde da Terrence Malicks svært tiltalende trailer for The Tree of Life ble sluppet; og akkurat nå i dag skjedde det da vi fant den blodferske traileren til Lars von Triers Melancholia.

Den danske mesterregissøren behøver ingen nærmere introduksjon for våre lesere. Da han i 2009 etter noen års selvuttalt depresjon returnerte til den internasjonale filmscenen med Antichrist i Cannes, hadde vi akkurat startet Montages – og når han etter alle solemerker presenterer sin nye film Melancholia i Cannes om en drøy måneds tid, vil den bli møtt med kanskje høyere forventninger enn noen annen von Trier film tidligere. Jeg tar påstå at Lars von Trier er inne i enda en gullalder som filmskaper, med sine stadige nye retninger i eget uttrykk.

Traileren til Melancholia preges først og fremst av en kontinuerlig uro. Ikke ute av vemmelse, men ut av et slags emosjonelt kaos. Vi møter en familie i bryllupsselskap (med et par umiddelbare minner fra Festen), målt mot trusselen fra en raskt ankommende planet – «it’s a planet that has been hiding behind the sun, now it is passing by us». Borte er den nesten symfoniske skjønnheten som lå i profileringen av Antichrist; denne traileren presenterer oss for Melancholia som en film med kosmiske ambisjoner med rot i en familiefest som virker like utrygg som det universet hvor en planet kan dukke opp fra ingensteds.

Det er likevel en trailer som gir oss flere spørsmål enn svar, noe jeg personlig mener er de beste trailerne vi kan få. Sjekk den ut her, og del deres tanker i kommentarfeltet under… vi gleder oss til Cannes!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 17 kommentarer

 1. Festen møter Armageddon! Må jo bli bra.

 2. Hva skal jeg si??? Jeg finner ikke ordene. Dette er så flott at det er til å le av. Von Trier er i en rubinalder som filmkunstner.

 3. Aleksander H sier:

  Dere er klar over at Festen ikke er Trier sin film?

 4. Timothy sier:

  Alle danske filmer er litt Lars Von Trier sine.

 5. Vidar Vaggen Olsen sier:

  Den var sannelig ikke lett å bli klok på! Jeg ble faktisk mest satt ut av å se Jack Bauer i en Lars von Trier film. Også musikken. Jøssenamn.

 6. Ida Cathrine sier:

  Armageddon er vel heller ikke Trier sin film…ikke noen mindre brukbar sammenligning av den grunn. Nydelig trailer! Gleder meg!!

 7. Ben Dover sier:

  Nibiru is coming:O omg omg omg
  Spoofing på høyt nivå. ALLE SØK DEKNING!!!!!!! :D

 8. Erik Vågnes sier:

  En tydelig referanse til Shakespears Hamlet med Ophelias død når Kirsten Dunst flyter i vannet. Mon tro om dette blir en Shakespeariansk von Trier-film? Har forhåpninger om at dette blir nok en flott Trier-film, selv om traileren var så som så (glimt av genialitet satt til en litt ueffektiv dramaturgi). Jeg er en av de som mener Antichrist var blant forrige tiårs beste filmer, så jeg håper han leverer nok et forstyrrende mesterverk.

 9. mikkel sier:

  antar at dette blir den første virkelige gode trier-filmen etter det personlige og kunsteriske sammenbruddet som fulgte den manipulative og geniale manderlay

 10. Rune Furelid sier:

  —–
  Aleksander H sier:
  8. april 2011 kl. 18:35

  Dere er klar over at Festen ikke er Trier sin film?
  —–

  Rukov har vel for vane å snakke med Trier, så litt Trier må det da være der ;)

 11. Daniel French sier:

  Boooring!

 12. Daniel French sier:

  … Men pent skutt.

 13. Roskva sier:

  Hurra! Hurra!

 14. Mikkel sier:

  Daniel French, er du i familie med han moroklumpen i Congo?

 15. Daniel French sier:

  Nope Mikkel Rev. Og du er ikke den første som spør. :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>