Mark Wahlberg om The Fighter-oppfølger

Det tok et drøyt tiår før Mark Wahlbergs hjertebarn, boksefilmprosjektet The Fighter, fant veien fra skriveskuffen til kinolerretet. Den lange kampen var imidlertid ikke uten gevinst; filmen står igjen som en av fjorårets mest kritikerroste, er elsket av publikum, og høstet tung anerkjennelse fra bransjen i form av syv Oscar-nominasjoner, hvorav både Christian Bale og Melissa Leo vant hver sin statuett. En slik suksess går naturligvis ikke upåaktet hen, og i kjølvannet av den eventyrlige suksessen, snakkes det nå om muligheten for å lage en oppfølger.

Og det er Wahlberg selv som har brukt media for å diskutere muligheten for et nytt filmatisk dypdykk i karrieren og livet til bokseren Micky Ward – rollen han selv portretterte i The Fighter. Til Entertainment Weekly forteller en oppglødd Wahlberg om muligheten for å gjenforene originalfilmens skuespillere til en fortsettelse av samme historie, og forklarer intensjonen bak den potensielle oppfølgeren slik:

“I’m trying to plant the idea in everyone’s head that we should do – not five or six Fighters like Rocky – but one more because the big thing that Micky Ward was famous for was his three epic battles with Arturo Gatti. So we’re talking about possibly taking one more run at it.”

Mark Wahlberg og Amy Adams.

Dette er forsåvidt ingen unaturlig idé, tatt i betraktning at den virkelige historien om Micky Wards boksekarriere for alvor skjøt fart etter begivenhetene vist i The Fighter. De tre oppgjørene med den nå avdøde Arturo Gatti i 2002 og 2003 omtales som amerikanske klassikere fra bokseringen, og her finnes det garantert spennende materiale som skapt for filmatisering. Imidlertid bør en potensiell fortsettelse av historien om Micky Ward også omfatte karakterene rundt ham, og det bør være en forutsetning av Christian Bale returnerer i rollen som broren Dicky Eklund.

Det var tross alt karakterne, og dynamikken skapt av birollene i kretsen rundt Micky Ward, som skapte den energiske og dynamiske stemningen i The Fighter. For i ettertid er det rollegalleriet, og ikke nødvendigvis hovedkarakteren, vi husker. Med en karakterorientert oppfølger kan nytt lys kastes over flere av de fascinerende karakterene rundt Micky Ward, foruten ham selv, og det føles i seg selv som en forlokkende idé jeg gjerne ser Mark Wahlberg forfølge.