Guillermo del Toro skriver på oppfølgeren til Pacific Rim

Guillermo del Toro, som for tiden er på promo-turné for sin nye vampyr-serie, The Strain, avslørte nylig ovenfor BuzzFeed at han og manusforfatter Zak Penn (X-Men: The Last Stand, The Incredible Hulk) er godt i gang med manuset til en Pacific Rim-oppfølger .

Med Pacific Rim gikk den meksikanske regissøren totalt VFX-bananas, og det var vanskelig å ikke la seg rive med når gigantiske menneskestyrte roboter gikk i strid mot monstre som får Godzilla anno 2014 til å ligne en kattunge. Ettersom det bråkete, men fornøyelige blockbuster-beistet gikk tålelig greit på kino – og at utgangspunktet for filmen er såpass oppfølgervennlig i seg selv – har en prequel eller sequel ligget i kortene en god stund.

Med tanke på hvor mye effektkrutt som ble blåst av i den første filmen, er det vanskelig å forestille seg hvordan det er mulig å overgå denne i skala, men skal man tro del Toros uttalelse overfor BuzzFeed, kan vi forvente oss noe «very crazy» og «very different» fra den første filmen:

I’m working very, very hard with Zak Penn. We’ve been working for a few months now in secret. We found a way to twist it around. I’m going for very new, very crazy ideas on the second one, which are very different from the first one — but you will get really great spectacle.

PACIFIC RIM

Rykter på nettet skulle lenge ha det til at oppfølgeren ville bli en forløper til den første filmen, men del Toro avfeier disse: «I was never interested in doing that first wave of invasion.» Om det hele blir noe av gjenstår å se. Legendary PicturesThomas Tull, som produserte den første filmen, har fortalt I Am Rogue at produksjonsselskapet kun er interessert i å gjøre en oppfølger dersom manuset er godt nok og del Toro selv står for regien.

Hva vi kan forvente oss av en potensiell Pacific Rim-oppfølger er vanskelig å spå, men det er ikke til å stikke under en stol at blockbuster-hjertet pumper litt ekstra når man lukker øynene og drømmer om et gjensyn med massive roboter i heftig kamp med gigantiske monstre.