Ridley Scotts Gladiator 2 nærmer seg – Pedro Pascal og Connie Nielsen klare for sentrale roller

Alien– og Blade Runner-regissør Ridley Scott er for lengst en legende, men at 85-åringen fortsatt holder koken og stadig går i gang med nye storproduksjoner er intet mindre enn imponerende. Om et halvt år kommer Scotts Napoleon, og nå er det klart at vi i november 2024 også får Gladiator 2 – en oppfølger de fleste av oss hadde gitt opp å få se.

I de første årene etter den enorme suksessen med Oscar-vinneren Gladiator i 2000, ble det stadig hvisket om en oppfølger, men først nå – mer enn tyve år senere – blir det altså virkeliggjort. Og på et vis kunne man spådd at det kom til å bli slik – den unge Lucius i originalen har nå blitt voksen, og skal stå i fokus for plottet i Gladiator 2 (skrevet av David Scarpa). Men istedenfor å beholde den opprinnelige barneskuespilleren Spencer Treat Clark, har Ridley Scott valgt å hente inn Aftersun-stjernen Paul Mescal til å gestalte Lucius.

Gladiator utspilte seg i andre halvdel av av 100-tallet, i forkant og i etterdønningene av keiser Marcus Aurelius’ død, og Lucius var nevøen til Commodus (Joaquin Phoenix), den unge (og onde) keiseren som Maximus (Russell Crowe) bekjempet i Colosseum. Handlingen i Gladiator 2 vil dermed skje et par tiår etter hendelsene i den første filmen, og vi vil følge Lucius’ liv som voksen. Stranger Things-gjennombruddet Joseph Quinn er skal innta rollen som Caracalla (som var sønn av keiser Septimius Severus, og inntok tronen i år 211 med sin lillebror Geta), en potensiell antagonist.

Nå som opptakene til Gladiator 2 nærmer seg, ser vi altså at en rekke kvalitetsskuespillere offentliggjøres som del av rollebesetningen: danske Connie Nielsen returnerer til rollen som Lucilla, Lucius’ mor, og Djimon Hounsou returnerer som Juba – og i tillegg til disse, Mescal og Quinn vil vi også få se Pedro Pascal, Barry Keoghan (en mulig Geta?) og Denzel Washington.

I tillegg varsler Deadline at Gladiator 2 også vil markere en høyst gledelig retur til dette fiksjonsuniverset ikke bare for Ridley Scott, men også flere av hans nærmeste fagsjefer: John Mathieson (fotograf), Arthur Max (produksjonsdesigner) og Janty Yates (kostymedesigner). Nå gjenstår bare en nyhet om at Hans Zimmer og Lisa Gerrard også signerer som co-komponister, så vil gjenforeningen være komplett.

Og alle filmhjerter gleder seg: skulle Gladiator 2 komme i nærheten av originalens kvalitet, har vi en gripende, storslått film i vente. Premieren er foreløpig satt til 22. november 2024.