Kan Con Air 2 lette fra rullebanen? Blir det Con Airin space?

En oppfølger til Con Air (1997) – tidenes minst subtile, men også litt herlige, actionfilm – er en såpass uvirkelig idé at det nettopp er noe som kan bli virkelig. Regissør Simon West er i alle fall åpen for det.

Det er i et ferskt intervju med bransjebladet Screen Daily at Simon West blir fristet til å snakke om en Con Air-oppfølger, og for å avklare dette med én gang – vi snakker nok ikke om en idé som er særlig konkret, eller i det hele tatt på planleggingsstadiet. Men uansett, det er jo gøy å leke med tanken – og lese hva West selv sier. Kan dette være årets mest ko-ko uttalelse?

There are always rumours about a Con Air 2. I would do it if it was completely turned on its head. Con Air in space, for example – a studio version where they’re all robots or the convicts are reanimated as super-convicts, or where the good guys are bad guys and the bad guys are good guys. Something shocking. If it was clever writing it could work.

Favorittideen vår, basert på hva West foreslår, er nok «the good guys are bad guys and the bad guys are good guys». Regissøren av de mange ikoniske øyeblikkene i Con Air skal selvfølgelig ha respekt for å ha skapt et av 90-tallets nydeligste actionfilm-øyeblikk (se klippet under, der kaninen returneres), men her virker det som om han er ute og sykler, og at Con Air 2 kanskje mest av alt eksisterer i hans egen fantasi.

Uansett, det føltes som et løssluppent sitat å videreformidle, og en morsom idé å tenke på: Er vi åpne for en oppfølger til Con Air? Bør den foregå i verdensrommet? Trenger man roboter og super-convicts? Og kanskje viktigst: hvilke rollefigurer fra originalen ønsker vi å møte igjen? Fyr løs.

*