Michael Green ny manusforfatter på Blade Runner 2

For ikke altfor lenge siden rapporterte vi at Hampton Fancher, manusforfatteren på den originale Blade Runner-filmen, hadde blitt hyret til Ridley Scotts kommende oppfølger. I går rapporterte imidlertid The Wrap at Michael Green har tatt over pennen.

Green, kanskje mest kjent for superhelt-filmen Green Lantern (2011) i tillegg til en rekke TV-serier, skal etter sigende bygge sitt manus på et originalutkast av Hampton Fancher, som av ukjente grunner ikke lenger er assosiert med prosjektet. Det er vanskelig å vite hvordan man skal tolke det. Blade Runner-tilhengeren i meg ønsket naturligvis at Fancher skulle videreutvikle sine tolkninger av Philip K. Dicks univers, men det er vanskelig å vite om den 74 år gamle manusforfatteren har kvaliteten inne ettersom han har vært svært lite aktiv de siste årene. Green er jo også som et stjerneskudd å regne på manushimmelen, så det er vanskelig å vite hva man går til.

Noen ting er imidlertid på plass: Det bekreftes at filmen utspiller seg noen år etter første film, at det vil være enda flere overlappinger mellom Blade Runner og Alien/Prometheus-universet og at både Sean Young og Harrison Ford sannsynligvis vil ha en rolle – om enn i ukjent omfang.

Kanskje vel så spennende som manusnyheten er det allikevel av Alcon skal produsere «»theatrical sequels and prequels, in addition to all television and interactive productions.» Wow. En TV-serie i Blade Runner-universet høres unektelig fristende ut om den er i de rette hendene.