Ridley Scott tviholder på oppfølgerne til Blade Runner og Prometheus

Ridley Scott er aktuell med bibeleposet Exodus: Gods and Kings før jul, og preparerer allerede The Martian – en science fiction med Matt Damon i hovedrollen. Den spreke 76-åringen er ikke kjent for å hvile på laurbærene, og bedyrer at hans mye omtalte planer om å lage oppfølgere til henholdsvis Blade Runner og Prometheus ikke er lagt på is.

I en samtale med Entertainment Weekly, forteller Scott at manuskriptene er klare, og at alt ligger til rette for at han kan gyve løs på prosjektene etter at The Martian er ferdigstilt i 2015. Det later til at Blade Runner er første prioritet: «It’s written and it’s damn good (…) Of course it involves Harrison, who is a survivor after all these years – despite the accident. So yes, that will happen. (…) Probably after The Martian».

Scott understreker altså at Harrison Ford skal spille en bærende rolle. Mange Blade Runner-fans hevder at Fords rollefigur, Deckard, er en replikant, så spørsmålet melder seg: Vil det se rart ut med en gammel og rynkete Ford foran kameraet i oppfølgeren? Det er jo svært uvanlig at androider eldes på film. Kanskje Scott ønsker å punktere denne populære tolkningen? Regissøren er – dessverre – kjent for å avmystifisere sine egne filmer.

Hva gjelder oppfølgeren til Prometheus, har det svirret rykter om at Scott vil overlate regien til en annen, og bare være utøvende produsent. I samtalen med Entertainment Weekly fremkommer det imidlertid at Scott stadig ønsker å ha det kunstneriske ansvaret for oppfølgeren, men at prosjektet bare er ett av mange som står i kø: «That’s the problem. I’ve got a lot of ducks in a row. But they’re all written.»

Exodus har premiere på norske kinoer 19. desember.