- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Ridley Scott tviholder på oppfølgerne til Blade Runner og Prometheus

Av , 26. august 2014 i Ukategorisert

Ridley Scott [1] er aktuell med bibeleposet Exodus: Gods and Kings [2] før jul, og preparerer allerede The Martian [3] – en science fiction med Matt Damon i hovedrollen. Den spreke 76-åringen er ikke kjent for å hvile på laurbærene, og bedyrer at hans mye omtalte planer om å lage oppfølgere til henholdsvis Blade Runner [4] og Prometheus [5] ikke er lagt på is.

I en samtale med Entertainment Weekly [6], forteller Scott at manuskriptene er klare, og at alt ligger til rette for at han kan gyve løs på prosjektene etter at The Martian er ferdigstilt i 2015. Det later til at Blade Runner er første prioritet: «It’s written and it’s damn good (…) Of course it involves Harrison, who is a survivor after all these years – despite the accident. So yes, that will happen. (…) Probably after The Martian».

Scott understreker altså at Harrison Ford [7] skal spille en bærende rolle. Mange Blade Runner-fans hevder at Fords rollefigur, Deckard, er en replikant, så spørsmålet melder seg: Vil det se rart ut med en gammel og rynkete Ford foran kameraet i oppfølgeren? Det er jo svært uvanlig at androider eldes på film. Kanskje Scott ønsker å punktere denne populære tolkningen? Regissøren er – dessverre – kjent for å avmystifisere sine egne filmer.

Hva gjelder oppfølgeren til Prometheus, har det svirret rykter om at Scott vil overlate regien til en annen, og bare være utøvende produsent. I samtalen med Entertainment Weekly fremkommer det imidlertid at Scott stadig ønsker å ha det kunstneriske ansvaret for oppfølgeren, men at prosjektet bare er ett av mange som står i kø: «That’s the problem. I’ve got a lot of ducks in a row. But they’re all written.»

Exodus har premiere på norske kinoer 19. desember.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/ridley-scott-tvilholder-pa-oppfolgerne-til-blade-runner-og-prometheus/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Ridley Scott: http://montages.no/filmfolk/ridley-scott

[2] Exodus: Gods and Kings: http://montages.no/film/exodus-gods-and-kings/

[3] The Martian: http://montages.no/film/the-martian/

[4] Blade Runner: http://montages.no/film/blade-runner/

[5] Prometheus: http://montages.no/film/prometheus/

[6] Entertainment Weekly: http://insidemovies.ew.com/2014/08/25/ridley-scott-the-martian-blade-runner-prometheus-sequels/?hootPostID=e70278c01dc7b900e2c1c3319cfc2815

[7] Harrison Ford: http://montages.no/filmfolk/harrison-ford

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.