John Einars topp 20, 2010

Dette er en del av Årets beste filmer – topp 20, 2010

Hopp rett til

Neste:  Karis topp 20, 2010

Årets beste film for meg. En fem-retters thriller av ypperste kvalitet; nydelige locations, «classic» foto, stilrent produksjonsdesign, gufsete musikk og en velkledd Ewan McGregor.

Jeg elsker som regel filmer som foregår på øyer. Dette var en svett og paranoid thriller jeg ventet lenge med å se, men som alltid var på «Top 10 to watch». Nydelig til siste slutt!

Jeg er vant til å bli skuffet av gode norske filmideer når de endelig vises på lerretet, men den største forventningen i 2010 infridde så det holdt. Årers beste norske film er rendyrket underholdning hele veien og er til inspirasjon og refleksjon for alle som jobber med film i Norge. En herlig suppe av eventyr og humor. Tommel opp for mer norsk konseptuell film.

Å lage film om Facebook hørtes i utgangspunktet dørgende kjedelig ut, men filmen overrasket og viste seg å være en kompleks og engasjerende filmopplevelse med Facebook som case.

Skjoldbjærg våger å lage en spennende og sterk film som tjener stort på hans streben etter å gjøre alt i filmen så virkeligtro som overhodet mulig. Det var gøy å følge publikumsresponsen og de gode besøkstallene for dette ekte, intense og gjennomførte prosjektet.

Jeg ble bare kaldere på fingrene av å se denne filmen, selv i en varm kinosal. Ingen lystig affære, men det er den tredje norske filmen som imponerer meg stort i år. Honnør til alle involverte filmarbeidere for godt håndverk.

En forvirrende og mektig filmopplevelse med en sterk signatur fra «psykologen» Nolan. Det blir likevel litt for Matrix-, The Dark Knight- og Memento-aktig for å toppe min liste. En unik film, men likevel ikke…

Etter nok et tips fra en Montages-kollega måtte jeg selvsagt se og like denne. For Ben Stiller i rollen som en kjip og nedstemt fyr ble faktisk merkelig, interessant og underholdende.

Moro galskap fra ende til annen. Manglet bare en barbeint Van Damme i spagaten og kinablikket til Seagal.

Jeg likte godt denne tamme og litt meningsløse filmen. Kanskje det bare var avstressende å se denne i en hektisk hverdag.

11. The Road (J. Hillcoat)
12. An Education (L. Scherfig)
13. Toy Story 3 (L. Unkrich)
14. A Single Man (T. Ford)
15. The Book of Eli (A. Hughes, A. Hughes)
16. Harry Brown (D. Barber)
17. Predators (N. Antal)
18. Harry Potter og dødstalismanene – del 1 (D. Yates)
19. Kommandør Treholt & Ninjatroppen (T. C. Malling)
20. Kick-Ass (M. Vaughn)

Dette er en del av Årets beste filmer – topp 20, 2010

Hopp rett til

Neste:  Karis topp 20, 2010