Episk trailer til Harry Potter og dødstalismanene: Del 1

Med den gigantiske sommerlanseringen i disse dager av ungdomsfenomenet The Twilight saga – Eclipse kommer også starten på markedsføringen av vinterens store filmevent; Harry Potter og dødstalismanene: Del 1 – begynnelsen på slutten av tidenes mest innbringende filmfranchise. I fjor sommer kikket på vi på hvorfor filmserien har hatt slik sjelden utholdenhet, og allerede før jul i fjor så vi den første korte teaser-traileren som satte tonen for hva vi har i vente fra disse to avsluttende filmene i Harry Potter-universet, som nå har en gigantisk målgruppe over hele verden – barn, ungdom, oppvokst ungdom, deres foreldre etc. Alle som har lest eller sett litt Harry Potter vil antageligvis ønske å følge den eventyrlige historien til sin slutt. Og for en slutt det ser ut til å bli!

Som IndieWire-blogger Anne Thompsons påpekte da denne nye traileren kom i går: dette ser Ringenes herre-storslagent ut. Nå er parallellene mellom disse to filmseriene opplagte, men samtidig har aldri en Harry Potter-film vært så preget av oppgjørets time og et omsluttende nærvær av fare som denne traileren signaliserer. Her skal det nevnes at undertegnede ikke har lest Harry Potter og dødstalismanene, den siste boken i serien som de to siste filmene er basert på, så jeg vet ikke hva handlingen er. Men mot slutten av forrige film, Harry Potter og Halvblodsprinsen, ble det tydelig for meg at serien får en episk avslutning. Traileren selger inn dette nye, skjebnesvangre fortellergiret veldig bra, og jeg får frysninger av å se disse bildene, som er slutten:

Del 1 kommer på kino i november, før Del 2 neste sommer gir oss en avslutning på Harry Potter-serien – en gang for alle.