Trailer

Episk trailer til Harry Potter og dødstalismanene: Del 1

Med den gigantiske sommerlanseringen i disse dager av ungdomsfenomenet The Twilight saga – Eclipse kommer også starten på markedsføringen av vinterens store filmevent; Harry Potter og dødstalismanene: Del 1 – begynnelsen på slutten av tidenes mest innbringende filmfranchise. I fjor sommer kikket på vi på hvorfor filmserien har hatt slik sjelden utholdenhet, og allerede før jul i fjor så vi den første korte teaser-traileren som satte tonen for hva vi har i vente fra disse to avsluttende filmene i Harry Potter-universet, som nå har en gigantisk målgruppe over hele verden – barn, ungdom, oppvokst ungdom, deres foreldre etc. Alle som har lest eller sett litt Harry Potter vil antageligvis ønske å følge den eventyrlige historien til sin slutt. Og for en slutt det ser ut til å bli!

Som IndieWire-blogger Anne Thompsons påpekte da denne nye traileren kom i går: dette ser Ringenes herre-storslagent ut. Nå er parallellene mellom disse to filmseriene opplagte, men samtidig har aldri en Harry Potter-film vært så preget av oppgjørets time og et omsluttende nærvær av fare som denne traileren signaliserer. Her skal det nevnes at undertegnede ikke har lest Harry Potter og dødstalismanene, den siste boken i serien som de to siste filmene er basert på, så jeg vet ikke hva handlingen er. Men mot slutten av forrige film, Harry Potter og Halvblodsprinsen, ble det tydelig for meg at serien får en episk avslutning. Traileren selger inn dette nye, skjebnesvangre fortellergiret veldig bra, og jeg får frysninger av å se disse bildene, som er slutten:

Del 1 kommer på kino i november, før Del 2 neste sommer gir oss en avslutning på Harry Potter-serien – en gang for alle.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. rune sier:

  Gleder meg. Ser meget lovende ut.

 2. Ser jo tøft ut, men i forhold til bøkene så har de gått på en smell.
  Jeg skjønner helt ærlig ikke hvorfor montages-gjengen liker filmene så utrolig godt! Visuelt så er det veldig gode, men når man gjør valg som å ta bort hele deler av bøkene («krigen» på slutten av «Halvblodsprinsen») og erstatte det med masse unødvendig så er det noe feil…

 3. Simen – takk for kommentar!

  Du tar opp noe som antageligvis alltid vil være kilde til uenighet når det kommer til filmatiseringer av kjent materiale; forholdet bok vs. film. Jeg var en av dem som ikke hadde lest noe Tolkien da jeg så Ringenes herre-trilogien på kino, og jeg har heller ikke lest et ord Harry Potter. Min opplevelse av alle disse filmene har da dermed vært basert på det visuelle universet, prioriteringene i historiefortellingen og opplevelsen av den helhetlige stemningen filmskaperne har presentert.

  «Halvblodsprinsen» eksempelvis, opplevde jeg som en av de beste Harry Potter-filmene, kanskje nettopp fordi den åpnet mer opp på slutten og lot melankolien over karakterenes skjebner synke inn. Jeg vet jo ikke hva jeg går glipp av fra bøkene («krigen» du nevner), men savner likevel ingenting i selve filmopplevelsen.

 4. :)
  Jeg har selv faktisk aldri lest Ringenes Herre. Kun sett filmene.
  Men det som filmene ikke klarer i forhold til bøkene er stemningen. Bøkene har en herlig blanding av ekstrem koselighet og ukoselig ondhet som jeg ikke mener filmene klarer å gjennskape (like bra). Det kommer sikkert av at jeg ikke liker Daniel Radcliffe så godt… Egentlig så er castingen av alle karakteren knallgod. Spesielt Alan Rickman som «Snape» er jo helt fantastisk!
  Håper de lager nye filmer om 20 år!

 5. Gåsehud. David Yates ser ut til å ro denne serien inn i klassikerdivisjonen. Jeg gleder meg helt latterlig mye til disse to! Var elleve da Harry Potter først kom på trykk i Norge, så dere kan jo tenke dere…

 6. rune sier:

  Jeg og tror Yates avslutter med stil. Traileren lover veldig bra.
  Jeg var selv 10år når den første boken kom til norge.
  Bøkene og filmene har hvert en del av oppveksten min.

 7. Vidar Vaggen Olsen sier:

  For meg var bok 4 høydeounktet, i bokserien vel og merke. Etter det syns jeg bøkene har vært i overkant bablete – kanskje redaktørene har fått mindre makt over J.K.Rowling etterhvert? – og den siste boka ble så langdryg at jeg skummet meg gjennom den i irritasjon, og husker derfor ikke så mye av den.

  Nettopp derfor gleder jeg meg stort til filmfinalen!

  Jeg syns siste film var den beste så langt, og jeg syns castingen er omtrent perfekt. Det er en fryd å se hvordan hver film har utviklet seg til å bli mørkere og mer kompleks enn den forrige, i takt med barnas modning.

  Men 3D? Jeg begynner å bli lei av 3D.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>