Burma VJ et steg nærmere Oscar-nominasjon?

En av høstens mest omtalte dokumentarfilmer, og takket være TV-visning endelig også en av de mest sette, er Anders Østergaards Burma VJ – som ble co-produsert av norske Mediamente (som vi snakket om i Filmfrelst #28). Filmen har sanket et hav av priser rundt om i verden, og nå begynner oppløpet til den svært prestisjetunge Oscar-sesongen. Filmskaper og blogger AJ Schnack har i årevis vært en av de best oppdaterte skribentene som følger Oscar-racet i dokumentar-kategorien, og nå har han skrevet om filmene han forventer at kommer på Akademiets shortlist for Oscar-nominasjonene. Det betyr 15 filmer som medlemmene kan velge fra når de nominerer.

Schnack trekker frem flere titler, men Burma VJ nevnes tidlig som en favoritt – mye takket være at den har amerikansk distributør, at den har vunnet mange nøkkelpriser – og ikke minst fordi det er en rystende god film. Vil skal følge med utover vinteren – kanskje når den helt opp?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Jeg tror nok den eventuelt vil oppleve veldig hard konkurranse fra The Cove, som har vært dette årets store dokumentarnsnakkis. Delfindrap har en tendens til å engasjere på et nesten irrasjonelt nivå som er vanskelig å overgå, spesielt når den også er konstruert nesten som en tradisjonell spenningsfilm.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>