Japansk remake av Louis Malle-klassiker

Forut for den franske nybølgen, laget den bølgetilknyttede Louis Malle en mesterlig Hitchcock-inspirert thriller i Veien til skafottet (Ascenseur pour l’échafaud) fra 1958 — en film som er legendarisk for sitt banebrytende foto, det Miles Davis-improviserte musikksporet, og de ikoniske bildene av Jeanne Moreau vandrende langs nattens Champs-Élysées.

I serien av nyheter om kommende remaker, er dette av de absolutt mest originale. Det er den japanske filmskaperen Akira Ogata som ifølge twitchfilm.net skal regissere nyversjonen. De to hovedrollene skal bekles av Kichise Michiko og Abe Hiroshi (som er fremragende i snart kinoaktuelle Still Walking). Rettighetene er sikret etter avtale med Louis Malles sønn, Manuel, og filmen forventes lansert allerede høsten 2010.