Goldfrapp med musikk til John Lennon-film

I slutten av oktober arrangerer London Film Festival verdenspremieren på Nowhere Boy, en ny spillefilm som forteller om John Lennons unge år. Filmen er regissert av debutanten Sam Taylor-Wood, som bl.a fikk prisen for beste internasjonale kortfilm ved Kortfilmfestivalen i Grimstad sist juni. Taylor-Wood er fra før av en etablert samtidskunstner i Storbritannia, og hun har nå knyttet til seg Goldfrapp, en av britisk musikks mest særegne stemmer, som komponist til Nowhere Boy. Dette annonserte Goldfrapp selv på sin blogg:

We have written the score for a film called “Nowhere boy”. It’s about John Lennon as a boy and stars Aaron Johnson, Kristen Scott-Thomas and Anne Marie Duff.  It’s Sam Taylor-Wood’s first feature film and it’s truly amazing that they gave us the oppotunity to do this. We are all really excited about going to abbey road studios soon to record the strings with the full orchestra. […] Now our work on the film is almost finished, we will carry on writing the Goldfrapp album.

Vi gleder oss til både filmen og Goldfrapps musikk, som det blir spesielt interessant å se vevet inn i emnet for filmen: John Lennon i sin dannelsesperiode.