Flashback: Scream

mjj

25. juni mistet verden ikke bare popmusikkens, men hele populærkulturens største skikkelse. Han sang som en engel og danset som en gud, ble korsfestet av media og gjenoppstår nå på radiostasjoner og stereoanlegg over hele verden. Det mest menneskelige Michael Jackson noensinne gjorde var å dø; på scenen og ikke minst i sine banebrytende musikkvideoer svevde han rundt som en levende legende av noe helt annet og mye større enn kjøtt og blod. Michael Jackson gav meg mine aller største kunstopplevelser, og hans duett med søsteren Janet – den knusende, dansegulvrystende Scream – er en av mine favoritter. Jeg husker godt at den briljante, futuristiske videoen (eller kortfilmen, som Jackson selv ville ha sagt) gav meg hakeslepp som niåring, og den er fortsatt den dyreste som noensinne er produsert, med et budsjett på 7 millioner dollar. Scream havnet på niendeplass over VH1s liste over tidenes beste musikkvideoer i 2001, og ble nominert til 11 MTV Video Music Awards-priser – mer enn noen annen i historien.

With such confusion don’t it make you want to scream. Your bash abusing victimized within the scheme. You try to cope with every lie they scrutinize. Somebody please have mercy cause I just can’t take it. – Michael Jackson