En oppdatering på Peter Jacksons prosjekter

Er The Lovely Bones neste års Oscar-film? Det burde isåfall ikke overraske noen som har lest Alice Sebolds høyst originale, vemodig vakre og gripende roman om 14-årige Susie Salmon og hennes post mortem-refleksjoner over egen families liv etter at hun selv blir voldtatt og drept av naboen.

Men dramaets lanseringsdato har lenge vært usikker, først utsatt fra sist oktober, deretter fra nå i mars til jul. Ryktene til årsaken har selvsagt florert, men nå har regissør Peter Jackson selv tatt bladet fra munnen, og jeg velger å tro han. Årsaken er ene og alene at Paramount, – etter å ha sett en nestenferdig utgave, endelig innså dens potensiale som Oscar-film, kjørte inn mer penger i postproduksjonen og skal nå lansere den som sin store satsing når neste års forgylte menn skal deles ut.

«When we showed them the cut late last year, they decided to delay the release until December to plop it into the «awards season», which is a nice vote of confidence in the movie. «

KK

Intervjuet inneholder også et par andre interessante detaljer, blant annet at Jackson opprinnelig ønsket å kutte King Kong med hele 20 minutter, men at tiden ikke strakk til for å ferdigstille versjonen – «Sometimes you wish you could pop the movie on a shelf for three months and come back to it with fresh eyes.»

Så ser det ut til å være andre prosjekter regissøren har bedre tid på, deriblant hans mye omtalte Dambusters. Jackson er produsent på denne filmatiseringen av berømte Operation Chastise under 2. verdenskrig, der Storbritannias Royal Airforce bombet tyske damanlegg og oversvømte Rhin-deltaet. Ringenes Herre-effektguru Christian Rivers skal ha regi på filmen, og Jackson skal etter sigende snart i gang med siste utkast av manuset.

tintin

Men trass i et potensielt mesterverk med The Lovely Bones, og en thriller av en film med Dambusters – det er The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn og Hobbiten vi venter på!

Regissøren kunne fortelle at mens partner Steven Spielberg ferdigstilte innspillingen av første film i Los Angeles, jobbet han selv med effektarbeidet i Wellington. Han bekreftet også at Spielberg og han selv planlegger å ha co-regi på tredje film, mens nummer to starter opp om ganske nøyaktig et år fra nå. Innspillingen av Hobbiten-filmene, der Jackson er executive produsent og manusforfatter, vil dermed foregå samtidig ettersom denne starter i mars.

Og for de av dere som håpet på at returen til Midgard ville bli i 3D, så blir den ikke det. Heldigvis, spør du meg.