Menn som Hater Kvinner suksess i Frankrike

Franskmennene elsker Stieg Larssons Millenium-trilogi, noe som bare understrekes av antall kopier første del av filmatiseringen slippes i; 550 totalt – en svensk/dansk blockbuster av de sjeldne. Og nå som Menn som Hater Kvinner for alvor begynner sin turné nedover i Europa, er nok forventningene store og filmskaperne nervøse.

Filmnyheterna har gjort et intervju med produsenten Olivier Guerpillon i anledning premieren nå på onsdag. Han refererer til tradisjonen med å lese en films suksess eller fiasko allerede etter første matinévisning i Paris kl 14 onsdag. Til forskjell fra vår egen hovedstad har nemlig kulturmastodontens innbyggere rikelig med anledning til å gå på kino på dagtid, og premierer er alltid på onsdager. Ifølge Guerpillon 2233 solgte billetter på den aller første visningen, et tall som overgår blant annet åpningsbesøket på Angels and Demons, og ligger tett opp mot Wolverine. Sistnevnte film er til nå sett av over én million franskmenn, og produsenten velger å lese dette som en pekepinn på hvor langt Menn som Hater Kvinner faktisk kan gå. Totalt anslår han at åpningsuken vil fylle 5-700.000 kinoseter, noe som vil gjøre Larsson-adaptasjonen til en blockbuster av Hollywoodsk størrelse.