Podcast-gjengen her på Montages har denne gang sett State of Play, den første Jacques Mesrine-filmen, og mye annet skøy.

Filmfrelst

Filmfrelst #12: State of Play, Wolverine mm

Podcast-gjengen her på Montages har denne gang sett State of Play, den første Jacques Mesrine-filmen, og mye annet skøy.
State of Play og den første Jacques Mesrine-filmen er blant hovedtemaene i Filmfrelst #12

Filmfrelst-redaksjonen serverer en kompakt og fulladet sending denne gang. Riktignok holder vi podkastpraten gående i over en time, men så får du også servert omtaler av både State of Play, Jacques Mesrine Del 1: Instinkt for mord, X-Men Origins: Wolverine, Knowing, Redacted, Rachel Getting Married og piloten til TV-serien Caprica.

I tillegg avlegger Sara Marie rapport fra Den Norske Dokumentarfilmfestivalen, og anbefaler alle å se Velkommen til Norge og Moderne Slaveri.

Bak mikrofonene i denne sendingen sitter Karsten Meinich, Martin Sivertsen, Marius Røstad og Sara Marie Vollset.

Andre relevante lenker for denne episoden:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 11 kommentarer

 1. Trond Johansen sier:

  Ny flott/interessant/informativ episode av min favoritt-podcast! Når det gjelder beste «journalistfilm» (enig i at det lages bemerkelsesverdig få) trenger vi kanskje ikke gå lenger tilbake enn år 2007 for å finne den beste i David Finchers «Zodiac» , en film som hvis vi skal gi den en merkelapp kanskje er vel så mye en «journalistfilm» som det er en «seriemorderfilm». Et mesterverk er det uansett. Ellers kommer jeg i farta kun på Antonionis «The Passenger» som jeg virkelig elsker, med Jack Nicholson som journalist, men som kanskje ikke er noen journalistfilm per se likevel. Men naturligvis er det «All the President’s Men» som er subsjangerens gudfar.

  Det er langt flere virkelig gode filmer om forfattere enn det er om journalister.

 2. Samavo sier:

  Har også fått sett «Rachel getting married» nå, og støtter anbefalingen fullt og helt. Bra film!
  «The passenger» må jeg få sett. Takk for tipset!
  Dette er kanskje litt på kanten av den type sjangerfilm som State of play er, men om man snakker om journalistfilm bør vel kanskje «Fear and loathing» og «Almost Famous» nevnes :)
  Fant en interessant sak om journalist og film i klassekampen: http://www.klassekampen.no/47318/article/item/null

 3. Takk for tips! Kom nettopp på at jeg mener å huske at jeg også satte pris på Shattered Glass.

 4. Veldig bra episode, men oj oj – jeg er sterkt uenig i kommentarene til teknologi i Caprica kontra teknologi i BG. Poenget er jo nettopp at teknologien i Caprica er starten på den teknologien vi ser en del 10-år senere i BG. Dette er jo den fundamentale grunnvollen for hendelsene i BG. Det vi ser i Caprica henger derfor nøye sammen med BG og den facinerende Cylon mytologien.

 5. Bjørnar sier:

  Finfin episode! Først vil jeg anbefale alle som liker dokumentarer, en som heter «Dear Zachary».
  En utrolig bevegende sak som virkelig føles som en siste avskjed mellom to bestevenner.
  Usikker på hvor man skulle fått tak i denne i Norge men det finnes vel muligheter.
  Finn denne Samavo, tror du vil elske den :)
  Anmeldelsen av Wolverine gjorde meg noe redd for og se den men er fan av både serien av X-Men trilogien så håper på det beste.
  En annen anbefaling er «Black Belt Jones» som er den seneste blaxploitation filmen jeg har sett og en av de morsomste jeg har sett. Jim Kelly, best kjent som Williams ifra Enter The Dragon storspiller som Black Belt Jones. Soundtracket er også fantastisk!

 6. En av tidenes beste journalistfilmer, og filmer generelt, som ikke har blitt nevnt alt, er Howard Hawks His Girl Friday (og, for den saks skyld, Billy Wilders remake, The Front Page). En annen er Oliver Stones Salvador – denne vil nok spesielt fans av Fear and Loathing in Las Vegas like! (Og apropos det – The Killing Fields bør saktens kanskje nevnes også?)

 7. Kjetil sier:

  Nå må dere ikke glemme fantastiske Network. Veldig, veldig bra! Mens Rachel Getting Married kan jeg dessverre ikke si det samme om …

 8. Trond Johansen sier:

  «Rachel Getting Married» var både god og skuffende. Den prøvde kanskje litt for hardt. Når det gjelder journalistfilmer, kom jeg også til å tenke på «Sweet Smell of Success», klassikeren fra 50-tallet, som jeg ikke har fått sett. Nå fant jeg den imidlertid til £ 4.99 på play.com og slo til umiddelbart!

 9. I diskusjonen om journalistfilmer vil jeg også trekke frem både «Network», «All the President’s Men», «His Girl Friday» og «Zodiac». Setter forøvrig «Network» hakket foran ATPM – et mesterverk. Har dessverre ikke sett Salvador, men den er trygt plassert i dvd-hylla. Men merkelig at ingen nevner Costa-Gavras’ «Missing»! Den er vel min personlige favoritt-journalistfilm. Ellers leverte jo Sverige et eksepsjonelt bidrag i år med «Män som hatar kvinnor»! «State of Play» var bunnsolid underholdning, men ingen stor film.

 10. Hologramteknologien i Caprica baserer seg vel for det meste på nettverkskommunikasjon (som dere nevner brukes den bl. a. til chatting), og som alle som har sett Battlestar Galactica vet ble jo datamaskinnettverk bannlyst etter den første Cylon-krigen (og etter Cylon-angrepet i miniserien er det vel ingen nettverk igjen).

 11. Christoffer Ødegården sier:

  Er da mange gode(og darlige) filmer om journalister eller med journalister i hovedrollen.

  Noen av de beste er:

  La Dolce Vita (1960)
  Sweet Smell of Success (1957)
  All the Presidents Men (1976)
  All the King’s Men (1949)
  Network (1976)
  Fear and Loathing in Las Vegas (1998)
  Citizen Kane (1941) (Kane var redaktør og journalist og protagonisten i «nåtiden» er også journalist selvfølgelig)
  Frost/Nixon (2008)
  Good Night, and Good Luck. (2005)
  His Girl Friday (1940)
  Shattered Glass (2003)
  Foreign Correspondent (1940)
  Where the Buffalo Roam (1980)
  Menn Som Hater Kvinner (2009)
  The Underworld Story (1950)
  Midnight in the Garden of Good and Evil (1997)
  Lust of the Vampire (1956)
  Don’t Torture a Duckling (1972)
  Zodiac (2007)
  The Passenger (1975)
  The Mothman Prophecies (2002)
  Platinum Blonde (1931)

  For ikke å glemme at hovedpersonen i Fantomas trilogien er journalist. Og alle de hundre filmene som har journalister i større roller.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>