Steve Martin og Alec Baldwin leder Oscar-utdelingen

En dansende og syngende Hugh Jackman fikk mye positiv respons for sin opptreden som Oscar-vert tidligere i år, men kommer ikke til å gjenta suksessen i år. Etter at produsentene ifølge ryktebørsen har fått mange avslag, inkludert fra Jackman, ble det i dag endelig kjent hvem som skal fronte 2010-seremonien: Steve Martin og Alec Baldwin! Et overraskende, men etter min mening godt valg.

Martin har erfaringen fra to tidligere år, mens Baldwin er den friske nykommeren. Begge har gjort seg sterkt bemerket når de har ledet Saturday Night Live, og jeg spår at vi får se en sprudlende og dynamisk duo på scenen i Kodak Theatre i februar. Martin leverte tørrvittig og til tider intelligent sparkende humor med høy treffprosent da han ledet showet tilbake i 2003. Og i min bok er det nettopp dét en Oscar-vert skal gjøre; og foruten Billy Crystal, er det kanskje ingen i Hollywood som gjør det bedre enn Steve Martin i denne settingen. Etter at Jon Stewart fulgte i samme tradisjon i 2008, om enn hakket mer politisk, markerte Hugh Jackman noe nytt og annerledes med sin showaktige tilnærming tidligere i år. Vellykket, mente de fleste. Jeg fikk imidlertid aldri den store Oscar-følelsen av Jackmans dansenummer, og klapper derfor Steve Martin tilbake i manesjen. Med seg får han altså Alec Baldwin, og jeg har for alvor begynt å glede meg! Nå mangler det bare at Jack Nicholson tar på solbrillene og finner tilbake til setet på første rad. Da er alt som det skal være.