Payne og Clooney faller for The Descendants

Regissør Alexander Payne har i løpet av 10 år imponert stort med sine tre melankolske dramakomedier Election, About Schmidt og Sideways. Men selv om disse filmene, og kanskje særlig Election, er mesterlige og minneverdige på originalt vis, føler jeg at Payne fremdeles har til gode å lage et mesterverk. En gnistrende film.

Kanskje får vi den filmen i hans neste prosjekt, The Descendants? Det lover i alle fall svært godt når Variety i dag skriver at George Clooney sirkler inn hovedrollen. Clooney velger sine roller med omhu, og Payne har ventet fem år på ny film siden Sideways. At de begge nå sikter seg inn mot The Descendants lover godt. Slik oppsummerer bransjebladet handlingen: «[The film] centers on a wealthy landowner who takes his two daughters on a search for his wife’s lover in the hopes of keeping his family together». Det høres ut som en Alexander Payne-film. Opptakene starter i februar.