David Fincher i nytt samarbeid med Andrew Kevin Walker?

Enhver nyhet om et fremtidig David Fincher-prosjekt slukes av vår interesse, selv om veien frem til faktisk produksjon ofte er lang eller aldri fører frem i det hele tatt. Selv om de fleste av oss vil betegne The Curious Case of Benjamin Button som en skuffelse til å komme fra en filmskaper av Finchers kaliber, og det er vanskelig å vite hva man kan forvente av det pågående Facebook-prosjektet med Aaron Sorkin, hersker det ingen tvil om at Fincher er av vår tids mest markante Hollywood-filmskapere.

I dag meldes det at Fincher sikter seg inn på et nytt samarbeid med manusforfatter Andrew Kevin Walker — duoen bak mesterverket Se7en i 1995. Walker har riktignok ikke hatt noen lysende karriere etter det, men det er unektelig en spennende tanke å se for seg et nytt samarbeid mellom disse to; særlig fordi Walker har vist en gjentagende hang til mørke historier, og det er også i det terrenget Fincher er på sitt beste. Filmen det er snakk om, er en ny adaptasjon av boka The Reincarnation Of Peter Proud som ble filmatisert til liten interesse midt på 70-tallet. Sannsynligvis vil denne versjonen bli møtt større oppmerksomhet, hvis den realiseres.