Xavier Dolans kreative overskudd synes ustoppelig – ny, stjernespekket film går i opptak etter Cannes

Xavier Dolan har rukket å snike inn en ”liten” fransk film på timeplanen i sommer, med Marion Cotillard, Léa Seydoux og Vincent Cassel i hovedrollene. Dette før han går i gang med The Death and Life of John F. Donovan.

Dolans neste prosjekt skulle egentlig bli hans engelskspråklige spillefilmdebut, The Death and Life of John F. Donovan, med blant andre Kit Harington, Jessica Chastain, Susan Sarandon og Kathy Bates på rollelisten. Nå melder The Playlist at det kanadiske vidunderbarnet i tillegg rekker å stable en fransk film på beina – og dét i løpet av sommeren.

Dolan skal etter signende gå i gang med innspillingen av Juste La Fin Du Monde (Only The End Of The World) – inspirert av teaterstykket til Jean-Luc Lagarce – mot slutten av mai, bare dager etter hans prestisjetunge forpliktelser i Cannes, der han deltar i årets jury. På rollelisten finner vi ingen ringere enn Marion Cotillard, Léa Seydoux, Vincent Cassel, Nathalie Baye og Gaspard Ulliel.

Xavier Dolan og fotografen André Turpin på settet til Mamma. (Foto: Another World Entertainment)
Xavier Dolan og fotografen André Turpin på settet til Mamma. (Foto: Another World Entertainment)

I en pressemelding, utsendt av distribusjons- og produksjonsselskapet Seville Pictures, beskriver Dolan Just La Fin Du Monde som en ”bro” mellom hans tidligere filmer og The Death and Life of John F. Donovan – som går i opptak i New York, Montreal, Miami og London til høsten. Juste La Fin Du Monde handler om en kvinnelig forfatter som har tilbragt flere år i utlandet, og som vender hjem for å fortelle familien at hun snart skal dø.

Dette er mildt sagt pirrende nyheter for de av oss som ikke kan få nok av Dolan. Blir det to filmer i hovedkonkurransen i Cannes til neste år?