Xavier Dolans kreative overskudd synes ustoppelig – ny, stjernespekket film går i opptak etter Cannes

Xavier Dolan har rukket å snike inn en ”liten” fransk film på timeplanen i sommer, med Marion Cotillard, Léa Seydoux og Vincent Cassel i hovedrollene. Dette før han går i gang med The Death and Life of John F. Donovan.

Dolans neste prosjekt skulle egentlig bli hans engelskspråklige spillefilmdebut, The Death and Life of John F. Donovan, med blant andre Kit Harington, Jessica Chastain, Susan Sarandon og Kathy Bates på rollelisten. Nå melder The Playlist at det kanadiske vidunderbarnet i tillegg rekker å stable en fransk film på beina – og dét i løpet av sommeren.

Dolan skal etter signende gå i gang med innspillingen av Juste La Fin Du Monde (Only The End Of The World) – inspirert av teaterstykket til Jean-Luc Lagarce – mot slutten av mai, bare dager etter hans prestisjetunge forpliktelser i Cannes, der han deltar i årets jury. På rollelisten finner vi ingen ringere enn Marion Cotillard, Léa Seydoux, Vincent Cassel, Nathalie Baye og Gaspard Ulliel.

Xavier Dolan og fotografen André Turpin på settet til Mamma. (Foto: Another World Entertainment)
Xavier Dolan og fotografen André Turpin på settet til Mamma. (Foto: Another World Entertainment)

I en pressemelding, utsendt av distribusjons- og produksjonsselskapet Seville Pictures, beskriver Dolan Just La Fin Du Monde som en ”bro” mellom hans tidligere filmer og The Death and Life of John F. Donovan – som går i opptak i New York, Montreal, Miami og London til høsten. Juste La Fin Du Monde handler om en kvinnelig forfatter som har tilbragt flere år i utlandet, og som vender hjem for å fortelle familien at hun snart skal dø.

Dette er mildt sagt pirrende nyheter for de av oss som ikke kan få nok av Dolan. Blir det to filmer i hovedkonkurransen i Cannes til neste år?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Fantastisk nyhet! Er jeg alene i å håpe at han returnerer foran kamera for en liten (eller stor) rolle også?

 2. Mads sier:

  Ja, du er alene om å håpe på det :)
  Synes Dolan er best bak kamerat

 3. Karsten Ekren sier:

  Jeg for min del har håp om at han er tjent med å ikke stå alene bak sine egne manus. Hadde i og for seg flere innvendinger mot Mommy, men tekstens stivhet i replikkvekslingene og de mange skjemmende klisjéene var av de største problemene som jeg så det.

  Sånn. Godt å få lufta seg. Lufta begynte å bli vel tett av Dolansk parfyme her på Montages.

 4. Mads: Helt klart at han er best bak. Det er vel ikke noe å diskutere, men likevel sjarmerer han stort foran kamera i J’ai tué ma mère og Tom à la ferme også, så mener at han klarer begge deler. Ulikt mange andre er J’ai tué og Les amours imaginaires mine to favoritter i Dolans katalog.

  Karsten: Nei, nå altså! Dette aksepterer jeg ikke… (sprayer Dolan N°5 over hele kroppen).

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>