Trolljegeren-regissør André Øvredal til Toronto med horror-thrilleren The Autopsy of Jane Doe

Filmfestivalen i Toronto har offentliggjort programmet for årets utgave, og blant titlene i seksjonen Midnight Madness – viet sjangrene action, horror, shock og fantasy – finner vi Trolljegeren-regissør André Øvredals engelskspråklige debut, The Autopsy of Jane Doe

I fjor vinter rapporterte vi at Øvredal, som lenge har jobbet med å få fart på «den vanskelige andre filmen», gikk i gang med den engelskspråklige horror-thrilleren The Autopsy of Jane Doe – med ingen ringere enn Brian Cox (Manhunter, Adaptation.) og Emile Hirsch (Into the Wild) på rollelisten. Den gangen beskrev vi prosjektet slik:

«The Autopsy of Jane Doe handler om et mysterium knyttet til et kvinnelig lik som ikke har en åpenbar dødsårsak. Manuset har figurert på den innflytelsesrike oversikten The Black List – et barometer som peker produsenter mot de beste eksisterende manusene som av en eller annen grunn ennå ikke er produsert. Ifølge anmeldelsen av manuset hos Script Shadow besitter prosjektet en fiffig vri på “én location”-konseptfilmen, som vi tidligere har sett i bl.a. Buried og Locke

Cox og Hirsch, som utgjør filmens to hovedroller, spiller far og sønn som deler samme yrke: obdusent. På sine hjemmesider skriver festivalen kortfattet, men pirrende om The Autopsy of Jane Doe: «Father-and-son coroners enter a world of terror while conducting a late-night autopsy on a murdered young woman.»

Om Øvredal klarer å trollbinde publikum i like stor grad som han gjorde med spillefilmdebuten gjenstår å se. Vi krysser fingrene for at The Autopsy of Jane Doe også blir å se på norske kinoer.

*

autopsyofjanedoe_still_01 autopsyofjanedoe_still_04