Erik Skjoldbjærg og Pyromanen reiser til Toronto

Pyromanen er blitt plukket ut av filmfestivalen i Toronto, som går av stabelen i september. Her vil Erik Skjoldbjærgs film få sin internasjonale premiere, i seksjonen «Contemporary World Cinema».

I en fersk pressemelding fra NFI forteller Skjoldbjærg at Toronto har mange trekk som gjør den til en særlig velegnet festival for Pyromanen:

«Det føles veldig bra med Internasjonal premiere i Toronto for en så kunstnerisk ambisiøs film som Pyromanen. Filmfestivalen er Nord-Amerikas viktigste for filmbransjen og samtidig også en publikumsfestival. Sjelden merker jeg sterkere entusiasme for film enn i billettkøen og i spørrerunden etter visninger på Toronto Film Festival.»

Skjoldbjærg var også i Toronto med sin forrige film, Pionér (2013), og han har tidligere gjestet festivalen med både Insomnia (1997) og den engelskspråklige Prozac Nation (2001).

Pyromanen er basert på Gaute Heivolls prisbelønte roman Før jeg brenner ned, og hadde norsk premiere 22. april (les professor i filmvitenskap Anne Gjelsviks analyse av filmen). Filmen er produsert av Glør Film AS og distribuert av Nordisk Film Distribusjon. Trust Nordisk tar seg av det internasjonale salget.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>