Svenske Mikael Marcimain returnerer til Toronto med Gentlemen

Mikael Marcimain høstet mye anerkjennelse for miniserien Lasermannen, og spillefilmdebuterte med Call Girl i 2012, som mottok gode kritikker da den ble vist på norske kinoer i fjor. Det er nå klart at hans nye film, Gentlemen, får premiere i Toronto.

Med Guldbagge-vinneren Call Girl demonstrerte Marcimain at han er en av Skandinavias mest virtuose filmskapere, og selv om han ikke har den eminente fotografen Hoyte Van Hoytema med på laget denne gangen (Christopher Nolans Interstellar har sannsynligvis satt en midlertidig stopper for samarbeidet), vitner den første traileren om at Gentlemen er en imponerende produksjon. Hver eneste innstilling ser svært gjennomarbeidet ut, og fargepaletten minner påfallende mye om den man finner i David Finchers filmer. Pionér-fotograf Jallo Faber står bak kameraet.

Call Girl vant FIPRESCI-juryens Discovery Prize i Toronto, så det er på ingen måte overraskende at Marcimain inviteres tilbake til festivalen. Gentlemen er basert på en roman av Klas Östergren, og Cineuropa beskriver handlingen slik: «Gentlemen is part love story, part international thriller. The film follows the Morgan brothers during 40 years in post-war Europe in a society undergoing major changes, involving jazz, poetry and espionage.»

Rollebesetningen består av blant andre David Dencik, David Fukamachi, Ruth Vega Fernandez, Sverrir Gudnason og vår egen Sven Nordin, som gjorde en strålende innsats i Call Girl.

La oss håpe at Gentlemen finner veien til norske kinoer. Her kan du se filmens teaser:

*

Kilde: Cineuropa