Se trash-traileren til Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens De umoralske

For en liten stund siden kunne vi med glede meddele at vår egen enfant terrible Lars Daniel Krutzkoff Jacobsen var plukket ut til prestisjetunge Toronto International Film Festival, i seksjonen Contemporary World Cinema.

Her havner filmen i selskap med blant annet Ulrich Seidls Paradis: Håp og The Selfish Giant av Clio Bernard (som nylig mottok hederlig omtale av kritikerlagets jury i Haugesund). Etter nedturen med spillefilmen 5 løgner (2007) har mange håpet på at Krutzkoff Jacobsen skal finne tilbake til energien fra de tidlige trash-filmene hans og den prisvinnende kortfilmen Fremragende timer, og med dagens ferske trailer kan man endelig danne seg et visst inntrykk av De umoralske.

Videosnutten er imidlertid vanskelig å svelge uten rikelige mengder vann, for dette ser rett og slett helt jævelig ut. Men ekte trash-film skal stinke reker og egg, og i så måte er det null posørvirksomhet å spore her. Hvis Krutzkoff Jacobsen evner å bake inn litt oppriktig formidlingsvilje bak all ståheien, slik Wam og Vennrød alltid gjorde, kan resultatet bli interessant.

Uavhengig av traileren, som burde vært kortere og frekkere, ser vi absolutt frem mot filmen – dette virkelig kan gå alle veier.

*

PS: Det er ikke til å komme bort fra at De umoralske gir inntrykk av å være nokså lik denne fantastiske parodien, «Smerteorgasmen på Torshov», signert Bye & Rønning.