Joachim Trier og Thelma drar til filmfestivalen i Toronto

Haugesund-premieren på Joachim Triers nye film, Thelma, kunne kommet i veien for en internasjonal festivalpremiere i Toronto. Da er det ekstra gøy at den kanadiske festivalen, blant verdens største, likevel har funnet plass til den norske filmen i sitt program.

Denne våren var det mange som satset på at Thelma skulle bli å finne blant de Gullpalme-nominerte filmene i Cannes’ hovedkonkurranse, og selv etter at de første titlene ble annonsert (uten Thelma), ventet man i det lengste på at den likevel skulle dukke opp – eventuelt i et sideprogram. Cannes-feiringen uteble, og da produksjonsselskapet Motlys for et par uker siden varslet at filmens verdenspremiere ville skje på Den norske filmfestivalen i Haugesund, kunne man mistenke at det heller ikke ville bli aktuelt med Thelma-visninger i Venezia eller Toronto.

Men i dag har altså Toronto-festivalen annonsert at de skal vise Joachim Triers overnaturlige thriller, i sideprogrammet Special Presentations. På festivalens hjemmesider står det at Thelma vil ha såkalt «International Premiere», hvilket nok innebærer at det ikke blir snakk om visninger i Venezia (da ville det trolig stått «North American Premiere»). Altså er det stadig visningen i Haugesund som blir selve urpremieren.

Den nye Thelma-traileren, som ble sluppet av Dagbladet tidligere i sommer, er for øvrig like eggende og visuelt forførende som den forrige, stadig preget av nikk til Dario Argento, Brian De Palma og Roman Polanski. Opprinnelig skulle filmen ha norsk kinopremiere i forbindelse med Halloween-feiringen i oktober, men denne åpenbare skrekk-koblingen ble senere avlyst – muligens fordi den ferdige filmen har tatt en annen retning enn det opprinnelige manuskriptet.

Når det er sagt, er det likevel tydelig at Motlys ønsker å appellere til fans av sjangeren, for den nye logoen (se plakaten nederst i saken) er modellert på fonten fra Halloween (John Carpenter, 1978), eller eventuelt, for de med typografisk korttidshukommelse: Netflix’ nostalgiske nerdeserie Stranger Things.

Nedenfor kan dere se den nye traileren og noen utvalgte frysbilder, samt posteren med hovedrolleinnehaver Eili Harboe i fokus.

*

https://www.youtube.com/watch?v=HF36DsRFnXU

*

*