- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Joachim Trier og Thelma drar til filmfestivalen i Toronto

Av , 25. juli 2017 i Ukategorisert

Haugesund-premieren på Joachim Trier [1]s nye film, Thelma [2], kunne kommet i veien for en internasjonal festivalpremiere i Toronto. Da er det ekstra gøy at den kanadiske festivalen, blant verdens største, likevel har funnet plass til den norske filmen i sitt program.

Denne våren var det mange som satset på at Thelma skulle bli å finne blant de Gullpalme-nominerte filmene i Cannes’ hovedkonkurranse, og selv etter at de første titlene ble annonsert (uten Thelma), ventet man i det lengste på at den likevel skulle dukke opp – eventuelt i et sideprogram. Cannes-feiringen uteble, og da produksjonsselskapet Motlys for et par uker siden varslet at filmens verdenspremiere ville skje på Den norske filmfestivalen i Haugesund, kunne man mistenke at det heller ikke ville bli aktuelt med Thelma-visninger i Venezia eller Toronto.

Men i dag har altså Toronto-festivalen annonsert at de skal vise Joachim Triers overnaturlige thriller, i sideprogrammet Special Presentations [3]. På festivalens hjemmesider står det at Thelma vil ha såkalt «International Premiere», hvilket nok innebærer at det ikke blir snakk om visninger i Venezia (da ville det trolig stått «North American Premiere»). Altså er det stadig visningen i Haugesund som blir selve urpremieren.

Den nye Thelma-traileren, som ble sluppet av Dagbladet tidligere i sommer, er for øvrig like eggende og visuelt forførende som den forrige [4], stadig preget av nikk til Dario Argento, Brian De Palma og Roman Polanski. Opprinnelig skulle filmen ha norsk kinopremiere i forbindelse med Halloween-feiringen i oktober, men denne åpenbare skrekk-koblingen ble senere avlyst – muligens fordi den ferdige filmen har tatt en annen retning enn det opprinnelige manuskriptet.

Når det er sagt, er det likevel tydelig at Motlys ønsker å appellere til fans av sjangeren, for den nye logoen (se plakaten nederst i saken) er modellert på fonten fra Halloween [5] (John Carpenter, 1978), eller eventuelt, for de med typografisk korttidshukommelse: Netflix’ nostalgiske nerdeserie Stranger Things [6].

Nedenfor kan dere se den nye traileren og noen utvalgte frysbilder, samt posteren med hovedrolleinnehaver Eili Harboe [7] i fokus.

*

*

[8] [9] [10] [11] [12] [13]

*

[14]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Joachim Trier: http://montages.no/filmfolk/joachim-trier

[2] Thelma: http://montages.no/film/thelma/

[3] Special Presentations: http://www.tiff.net/the-review/the-toronto-international-film-festival-unveils-first-slate-of-films-for/

[4] den forrige: http://montages.no/nyheter/nerver-i-hoyspenn-i-den-forste-traileren-til-joachim-triers-thelma/

[5] Halloween: http://www.imdb.com/title/tt0077651/

[6] Stranger Things: http://www.imdb.com/title/tt4574334/?ref_=nv_sr_1

[7] Eili Harboe: http://montages.no/filmfolk/eili-harboe

[8] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas2/

[9] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas8/

[10] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas7/

[11] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas6/

[12] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas5/

[13] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas3/

[14] Image: http://montages.no/nyheter/joachim-trier-og-thelma-drar-til-toronto/thelmas/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.