TIFF 2021 åpner med verdenspremiere på Yngvild Sve Flikkes nye film Ninjababy

TIFF 2021: Filmfestivalen i Tromsø går av stabelen 18.-24. januar 2021, og selv om pandemien ikke har sluttet å forårsake bekymringer innen den tid, planlegger TIFF for et arrangement – og nå er åpningsfilmen klar. Og som er tradisjon nesten hvert år, byr festivalen på en norsk verdenspremiere.

I dag ble det offentliggjort at Yngvild Sve Flikkes nye spillefilm Ninjababy blir åpningsfilm på den 31. utgaven av TIFF, og filmens distributør Arthaus har i den anledning sendt ut en pressemelding med både fersk trailer og plakat. «Jeg har i årevis fått høre at jeg bare oppleve TIFF, den beste filmfestivalen ifølge flere jeg kjenner. At Ninjababy er valgt som åpningsfilm er derfor en stor glede,» sier Sve Flikke.

Filmen er basert på Inga Sætres tegneserieroman Fallteknikk (2011), og plottet oppsummeres slik av distributøren:

Ninjababy handler om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. Hun føler barnet i magen har lurt henne: – Den er en fucking jævla sneaky ninjababy!

Hovedrollen som Rakel spilles av Kristine Kujath Thorp, som også blir kinoaktuell i romjulen i Den største forbrytelsen. Sætre har også vært involvert i selve filmatiseringen, ved å skape de mange animasjonssekvensene i Ninjababy, og har arbeidet tett med Flikke i utviklingen av filmen. Manus er skrevet av Heimebane-forfatter Johan Fasting, og er produsert av Yngve Sæther i Motlys.

Nedenfor kan dere se plakat og trailer, og filmens regulære kinopremiere er foreløpig satt til 26. februar.