Sundance-pris for beste manus til Eskil Vogts Blind

I natt norsk tid mottok Blind prisen for beste manus under Sundance Film Festival. Regissør Eskil Vogt er selv manusforfatter for filmen. Sundance er et viktig vindu for uavhengig film fra hele verden, der Blind i tillegg til å vinne World Cinema Screenwriting Award, også hadde sin verdenspremiere. 

-Dette var en hyggelig telefon å få – selv når man blir vekket midt på natten norsk tid! Vi reise hjem fra Sundance godt fornøyd og tenkte ikke så mye på at filmen var i konkurranse. En viktig pris som manusprisen er et stort klapp på skulderen ikke bare til meg, men til alle i teamet og skuespillerne som har gjort at manuset og filmen fremstår som prisverdig, uttaler Eskil Vogt i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

I begynnelsen av februar vises Blind under filmfestivalen i Berlin, der den har fått plass i Panorama-programmet. Filmen har norsk kinopremiere 28. februar.

Tidligere denne uken mottok norske Magnus Mork pris for beste regi og ensemble for sin kortfilm Burger. Med nattens Blind-pris har totalt tre norske filmer høstet pris under Sundance, etter at Sykt Lykkelig fikk juryens Grand Prix i 2011.