Sentimental hårvekst i traileren til Vibeke Idsøes Løvekvinnen

Den ferske traileren til Vibeke Idsøes Løvekvinnen tegner opp et episk anlagt og potensielt sentimentalt drama.

Løvekvinnen er basert på Erik Fosnes Hansens (nå til dags mest kjent som VGs nådeløse, svært lesverdige restaurantkritiker) internasjonale bestselger fra 2006 ved samme tittel, og forteller historien om en jente som blir født med lysegule hår over hele kroppen.

Bak regispakene finner vi Vibeke Idsøe, som gjorde inntrykk på en hel generasjon barn med spillefilmdebuten Jakten på nyresteinen. Løvekvinnen blir Idsøes første film på hele elleve år, og beskrives som en «varm og engasjerende fortelling om hvordan et barns annerledeshet kan føre til isolasjon, men også hvordan hennes forsøk på å fylle ensomheten med et innhold, til slutt blir veien ut av denne ensomheten».

I anledning den ferske traileren uttaler produsent John M. Jacobsen følgende om filmen i en pressemelding utsendt av Nordisk Film Distribusjon: «Våre ambisjoner har hele tiden vært skyhøye, og når vi nå ser alle bitene falle på plass slik de gjør, kan vi knapt vente på at august skal komme slik at vi kan få sluppet filmen på kino både her hjemme og i utlandet. Vi kan med hånden på hjertet si til publikum at de aldri har sett noe lignende.»

Filmens handling presenteres slik:

Denne episke beretningen starter i desember 1912. Samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født i en liten norsk stasjonsby. Den lille piken er dekket av lysegult, fint hår over hele kroppen, også i ansiktet. Hennes far Gustav som er stasjonsmester vet ikke hvordan han skal takle å være far til et barn som er så annerledes. Gustav skammer seg over barnet, han lukker henne inne i leiligheten på stasjonen og overlater til barnepike Hannah å ta seg av omsorgen. Hannah blir glad i Eva og kjemper for hennes rett til å bli behandlet som alle andre.

På rollelisten finner vi blant andre den svenske veteranen Rolf Lassgård, som nylig ble belønnet med en Guldbagge for sin innsats i En mann ved navn Ove, Kåre Conradi, Rolf Kristian Larsen, Kjersti Tveterås og Henrik Mestad, samt danske Karen-Lise Mynster, Lars Knutzon og Connie Nielsen (kjent fra Gladiator). Løvekvinnen er produsert av Jacobsen, Reza Bahar og Marcus B. Brodersen ved Filmkameratene.

Løvekvinnen får norsk kinopremiere 26. august. Se den ferske traileren, samt noen utvalgte frysbilder under.

*

*