Selmer Media sikrer kinodistribusjon for Cannes-filmen Robot Dreams

Cannes 2023: Spanske Pablo Bergers animasjonsfilm Robot Dreams mottok svært gode kritikker da den ble vist utenfor konkurranse i Cannes. Nå er filmen sikret norsk kinodistribusjon av Selmer Media.

Cannes-festivalen pleier ikke akkurat å bugne over av animasjonsfilm, så det er alltid verdt å notere seg de få som vises. Bortsett fra Pixars Elemental, årets offisielle avslutningsfilm (presentert i forbindelse med prisutdelingen), var det Robot Dreams som tiltrakk seg mest oppmerksomhet.

Filmen forteller om Dog, som bor på Manhattan på 80-tallet og er lei av å være alene. I kjedsomhet bygger han en robot for å få selskap, og resultatet blir over all forventning: De to blir som uadskillelige. Men, så, en dag, blir Dog tvunget til å forlate robotvennen sin. Vil de noensinne møtes igjen?

Michelle Birtwistle Nilsen i Selmer Media er veldig glad for at selskapet har sikret seg akkurat denne filmen:

«At en tegnefilm om et vennskap mellom en robot og en hund føles så dypt menneskelig og rørende er virkelig noe helt unikt. Det er en historie om ensomhet og vennskap, om det å gi kunne gi slipp og gå videre i livet. Dette var høydepunktet for oss under årets filmfestival i Cannes. Robot Dreams er ikke bare bevegende og vakker, den er også et helt fantastisk portrett av New York på 80-tallet. Gøy! Vi gleder oss stort til å lansere denne på norske kinoer.»

Dato for premiere er fortsatt ikke bestemt.