Se traileren til Spike Lees dokumentar om Mike Tyson: The Undisputed Truth

Spike Lees dokumentarfilm om den kontroversielle bokselegenden Mike Tyson, Mike Tyson: The Undisputed Truth, har premiere på HBO søndag 16. november. Forhåpentligvis blir filmen tilgjengelig via selskapets norske VOD-tjeneste på omtrent samme tidspunkt. 

Spike Lee kan være en glimrende dokumentarist, og tidligere produksjoner for HBO som 4 Little Girls og When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts regnes som noen av de mest sentrale bidragrene til sjangeren på henholdsvis 90- og 00-tallet. Da er det nokså skuffende at den varslede dokumentaren hans om Mike Tyson ser ut til å spinne rundt det monologbaserte Broadway-showet Lee og Tyson samarbeidet om tidligere i år. I og med at de to allerede sitter på et (sannsynligvis) rikt materiale fra disse forestillingene, er valget i og for seg forståelig, men et opptak av showet med illustrasjonsbilder fra arkivene som «bonus» kan bli i trausteste laget.

Når det er sagt har det generelt ikke vært i dokumentarfilmsjangeren at Spike Lee har vist seg fra sin mest eksperimentelle side. All den tid regissøren er kjent for å gli ut i stilistisk eksess og forbausende digresjoner i fiksjonsfilmene sine, er han ofte bundet til talking heads og arkivopptak når han lager dokumentarfilm – også de ovenfor nevnte HBO-triumfene.

Mike Tyson: The Undisputed Truth er 90 minutter lang, og Mikes ektefelle, Kiki Tyson, står oppført som manusforfatter. Traileren finner du under frysbildene.

*

Mike Tyson

Mike Tuyson

Mike Tyson

Mike Tyson

*