Se det første klippet fra Xavier Dolans Tom à la ferme

Xavier Dolan måtte nøye seg med kritikerprisen (FIPRESCI), samt en rekke gode omtaler i pressen etter at han hadde verdenspremiere på sin fjerde spillefilm under filmfestivalen i Venezia forrige uke. Han er allerede på plass i Toronto med Tom à la ferme, og nå er filmens første offisielle klipp tilgjengelig på nett.

I klippet får vi se Tom, spilt av regissøren selv, som jages gjennom en åker av Francis (Pierre-Yves Cardinal). Han blir overfalt, og til dramatiske toner av Gabriel Yared får vi se Francis true Tom før han forsvinner tilbake inn mellom de høye og halvråtne maisplantene.

Lyden av Tom som løper gjennom åkeren, den voldsomme musikken til Yared og André Turpins håndholdte kamera bidrar til å gjøre scenen intenst. Man kan også se at bildeformatet sakte men sikkert endrer seg i løpet av klippet. Dolan sies å gå mer inn i et sjangerpreget univers med Tom à la ferme, og ut ifra klippet å dømme ser den ut til å bli svært annerledes og betraktelig mer nervepirrende enn regissørens foregående filmer.

Tom à la ferme kommer på franske kinoer i løpet av mars 2014. Den er fortsatt ikke tilknyttet en norsk distributør. Klippet kan du se nederst i artikkelen.

*

tom 1

tom 0

tom 2

tom 3

tom 4

*

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. D sier:

    Veldig rar klipping når han omsider ble overfalt? Plutselig totalt skifte i musikk og klipp til en annen vinkel, og så kommer fienden ut av det blå? Ellers bra, men det trakk voldsomt ned.

    • Morsomt at du nevner akkurat det. Jeg følte at nettopp dét klippet var så herlig dolansk, og motsatt av hva man forventer (han leker med våre sjangerforventninger). Merker at det skal bli veldig gøy å se hvordan denne skiller seg fra hans tre første filmer.

  2. Geir J. Olsen sier:

    Vanligvis er jeg skeptisk til sånne type brudd i tone/stil men her syntes jeg det var veldig effektivt. Utrolig spennende filmskaper, kan fortsatt ikke helt begripe at en sånn unggutt allerede har rukket å oppnå så mye!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>