Se det første klippet fra Xavier Dolans Tom à la ferme

Xavier Dolan måtte nøye seg med kritikerprisen (FIPRESCI), samt en rekke gode omtaler i pressen etter at han hadde verdenspremiere på sin fjerde spillefilm under filmfestivalen i Venezia forrige uke. Han er allerede på plass i Toronto med Tom à la ferme, og nå er filmens første offisielle klipp tilgjengelig på nett.

I klippet får vi se Tom, spilt av regissøren selv, som jages gjennom en åker av Francis (Pierre-Yves Cardinal). Han blir overfalt, og til dramatiske toner av Gabriel Yared får vi se Francis true Tom før han forsvinner tilbake inn mellom de høye og halvråtne maisplantene.

Lyden av Tom som løper gjennom åkeren, den voldsomme musikken til Yared og André Turpins håndholdte kamera bidrar til å gjøre scenen intenst. Man kan også se at bildeformatet sakte men sikkert endrer seg i løpet av klippet. Dolan sies å gå mer inn i et sjangerpreget univers med Tom à la ferme, og ut ifra klippet å dømme ser den ut til å bli svært annerledes og betraktelig mer nervepirrende enn regissørens foregående filmer.

Tom à la ferme kommer på franske kinoer i løpet av mars 2014. Den er fortsatt ikke tilknyttet en norsk distributør. Klippet kan du se nederst i artikkelen.

*

tom 1

tom 0

tom 2

tom 3

tom 4

*