Se den første smakebiten fra Wes Andersons The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson er i ferd med å ferdigstille sin åttende spillefilm, The Grand Budapest Hotel, som etter alt å dømme vil få premiere tidlig i 2014. Nå er filmens første smakebit ankommet nettet i form av en lekker og stemningsfull plakat.

Motivet på plakaten viser det som ser ut til å være en miniatyrmodell av hotellet Grand Budapest, fotografert i forgrunnen av et overveldende landskapsmaleri. Teknikken ligner et slags møte mellom animasjonsstilen fra Fantastic Mr. Fox og den malte plakaten til Moonrise Kingdom. Med andre ord er stilen i tråd med den vi kjenner fra Andersons seneste filmer.

wes2

Anderson har alltid beskjeftiget seg med teatrale og karakterdrevne filmer, og i fare for å overtolke plakaten kan man si at miniatyrmodellen ligner et slags dukkehus, som nok vil danne veggene rundt dét som kan antas å bli regissørens mest ambisiøse ensemblefilm så langt. En antagelse som virker sannsynelig med tanke på den massive rollebesetningen regissøren har klart å raske sammen.

Fortellingen i The Grand Budapest Hotel strekker seg over første halvdel av det tyvende århundre, og følger en vellykket hotellmedarbeider (concierge) og hans trofaste protesjé (les mer om handlingen i filmen her).

Det vanskelig å få særlig mye ut av en plakat, men når den er såpass smakfull at den kan bli fremtidig veggpryd, må dette i seg selv regnes som et godt tegn. Heldigvis trenger vi ikke vente lengre enn til torsdag for å se filmens første trailer.

Wes Anderson