- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Se den første smakebiten fra Wes Andersons The Grand Budapest Hotel

Av , 15. oktober 2013 i Ukategorisert

Wes Anderson [1] er i ferd med å ferdigstille sin åttende spillefilm, The Grand Budapest Hotel [2], som etter alt å dømme vil få premiere tidlig i 2014. Nå er filmens første smakebit ankommet nettet i form av en lekker og stemningsfull plakat.

Motivet på plakaten viser det som ser ut til å være en miniatyrmodell av hotellet Grand Budapest, fotografert i forgrunnen av et overveldende landskapsmaleri. Teknikken ligner et slags møte mellom animasjonsstilen fra Fantastic Mr. Fox [3]og den malte [4] plakaten til Moonrise Kingdom [5]. Med andre ord er stilen i tråd med den vi kjenner fra Andersons seneste filmer.

wes2

Anderson har alltid beskjeftiget seg med teatrale og karakterdrevne filmer, og i fare for å overtolke plakaten kan man si at miniatyrmodellen ligner et slags dukkehus, som nok vil danne veggene rundt dét som kan antas å bli regissørens mest ambisiøse ensemblefilm så langt. En antagelse som virker sannsynelig med tanke på den massive rollebesetningen [6] regissøren har klart å raske sammen.

Fortellingen i The Grand Budapest Hotel strekker seg over første halvdel av det tyvende århundre, og følger en vellykket hotellmedarbeider (concierge) og hans trofaste protesjé (les mer om handlingen i filmen her [7]).

Det vanskelig å få særlig mye ut av en plakat, men når den er såpass smakfull at den kan bli fremtidig veggpryd, må dette i seg selv regnes som et godt tegn. Heldigvis trenger vi ikke vente lengre enn til torsdag for å se filmens første trailer.

Wes Anderson [8]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/se-den-forste-smakebiten-fra-wes-andersons-the-grand-budapest-hotel/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Wes Anderson: http://montages.no/filmfolk/Wes%20Anderson/

[2] The Grand Budapest Hotel: https://montages.no/film/the-grand-budapest-hotel/

[3] Fantastic Mr. Fox : http://montages.no/film/den-fantastiske-mikkel-rev/

[4] malte: http://rushmoreacademy.com/wp-content/uploads/2012/03/MOONRISE-KINGDOM-POSTER.jpg

[5] Moonrise Kingdom: http://montages.no/film/moonrise-kingdom/

[6] rollebesetningen: http://www.imdb.com/title/tt2278388/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast

[7] her: http://screenrant.com/grand-budapest-hotel-plot-synopsis-release-date-wes-anderson/

[8] Image: http://montages.no/nyheter/se-den-forste-smakebiten-fra-wes-andersons-the-grand-budapest-hotel/grand_budapest_hotel_a_p/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.