Sameblod nominert til syv Guldbaggen-priser

Finske Little Wing snappet Nordisk råds filmpris foran nesaSameblod, en film som i våre øyne er av høyere kunstnerisk kvalitet. I dag ble imidlertid Sameblod – som har norsk hovedrolle og medvirkende produsent – nominert til hele syv Guldbaggen-priser.

Guldbaggen er Sveriges største filmpris og favner bredt med sine mange kategorier og utmerkelser. Sameblod, som er Amanda Kernells regidebut, er nominert til prisene for beste film, regi, kvinnelige hovedrolle, kvinnelige birolle, manus, foto og klipp. Sameblod vil blant annet konkurrere mot Ruben Östlunds Gullpalme-vinner The Square, samt Janus MetzBorg og Tarik Salehs The Nile Hilton Incident (de to sistnevnte har fått flest nominasjoner).

Da vi kommenterte nominasjonene til Nordisk råds filmpris tidligere i høst, skrev vi: «Vi spår at svensk-norske Sameblod går av med seieren; det er en gripende coming of age-film med en bemerkelsesverdig hovedrolle og vakker visuell historiefortelling.»

Les vår omtale av Sameblod, signert Live Øra Danielsen, og lytt til vår podkast om de nominerte til Nordisk råds filmpris. Guldbaggene deles ut 22. januar på Sirkus i Stockholm. Sendingen sendes direkte på SVT.