Sameblod-regissør Amanda Kernells nye film åpner årets Kosmorama-festival

Kosmorama 2020: Årets utgave av Kosmorama, Trondheims internasjonale filmfestival, kunngjorde i kveld at Sameblod-regissør Amanda Kernells nye film, Charter, vil markere startskuddet for denne 16. årgangen.

Svensk-sørsamiske Kernell har både skrevet og regissert filmen, som nylig hadde verdenspremiere i Sundance, der den høstet gode kritikker. Kosmorama-sjef Silje Engeness er glad for å ha sikret seg Charter: «Kosmorama er veldig stolte over årets åpningsfilm. Det er en glede å følge Amanda Kernells vei som filmskaper, hun er en av Nordens fremste akkurat nå og lager filmer av høy kvalitet. ​Charter f​år norgespremiere hos oss, noe som understreker at festival ofte er stedet du får oppleve de nyeste filmene først. Det blir veldig stas å få Kernell tilbake på besøk i Trondheim, og vi er sikre på at publikum vil ta henne godt imot denne gangen også.»

I hovedrollen som Alice finner vi norske Ane Dahl Torp. Alice har ikke har sett sine to barn på to måneder etter en bitter skilsmisse og tar en drastisk beslutning for å tilbringe tid med dem.

Sameblod​ hadde i sin tid også norgespremiere under Kosmorama, i 2017.

Kosmoramas offisielle åpningsdag er mandag 2. mars, og​ Charter​ får premiere samme kveld. Festivalprogrammet slippes i sin helhet fredag denne uken.

*