Kosmorama blir heldigital festival

Kosmorama 2021: Som vi varslet forrige uke, har Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival i det lengste planlagt for å kunne gjennomføre et fysisk arrangement og i tillegg et digitalt alternativ. I dag ble det offentliggjort at dette likevel ikke blir mulig.

Kosmorama, som går av stabelen 8.–14. mars i år, blir nå utelukkende en digital begivenhet. Dette har styret i festivalen vedtatt etter en tilrådning fra Trondheim kommune, i kjølvannet av at byens koronasituasjon har blitt mer usikker og preget av mutantutbrudd.

Festivalen vil nå arbeide målrettet de neste ukene for å kunne gi publikum et best mulig digitalt tilbud. Plattformen Kosmorama Digital vil inneholde et utvalg av filmene fra årets program, i tillegg til utvalgte favoritter fra tidligere festivaler. Totalt vil omlag 50 titler bli tilgjengelige. Plattformen lanseres 1. mars, og eldre titler vil umiddelbart bli tilgjengelige. Årets program vil offentliggjøres snart, men disse filmene blir det først mulig å se 8. mars. Med noen få unntak vil filmene kunne strømmes helt fram til og med 28. mars.

Les mer om den digitale festivalen på Kosmorama sine hjemmesider.