Filmfrelst #495: Kosmorama 2022 – Cryptozoo og andre kuriositeter

Kosmorama 2022: I denne episoden fra Trondheims største filmfestival snakker vi om den amerikanske animasjonsfilmen Cryptozoo, i tillegg til andre filmer som har gjort inntrykk i løpet av festivaluka.

Animatør og tegneserieskaper Dash Shaw debuterte i kinofilmformat med My Entire High School Sinking Into the Sea (2016), og med Cryptozoo burde han få sitt store gjennombrudd. Shaw eksperimenterer med ulike teknikker, materialer og teksturer, og resultatet er et egenartet visuelt uttrykk, med en detaljrikdom som gjør at man får lyst til å fryse bildene underveis. Men Cryptozoo er også en skarp satire om det polariserte USA, som blant annet driver gjøn med eksotifisering av annerledeshet og godhetsprofitører.

Andre filmer som omtales i episoden er Hellbender, Playground, Boiling Point og Kornél Mundruczós Evolution.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Mads Halvorsen og Live Øra Danielsen.

God lytting!