Robert Pattinson gjenoppstår fra Twilight-asken – samarbeid med James Gray og Harmony Korine står for tur

Etter at Twilight-serien avrundet sitt siste kapittel med Breaking Dawn – Part 2 for snaut to år siden har Robert Pattinson med varsomhet tatt steget vekk fra ungpikene, og over mot de mer etablerte filmskaperne. Nå varsler skuespilleren nye samarbeid med James Gray og Harmony Korine.

De siste årene har ikke akkurat vært en dans på roser for Pattinson, når det har dreiet seg om å komme videre som skuespiller etter at rollen som vampyrkjekkasen Edward i Twilight-filmene gjorde ham til ungpikeikon og hyperkjendis. Overfor franske Premiere (via The Playlist), fortalte nylig den britiske skuespilleren følgende: «After being dissed for years because of ’Twilight,’ my ego was a little bruised.» Sakte, men sikkert ser det nå ut til at Pattinson har kommet seg på bena, og det med et mildt sagt stødig fotfeste.

Under innspillingen av David Cronenbergs Cosmopolis (2012), kom ingen ringere enn Juliette Binoche med et råd til Pattinson: «Keep choosing classy projects and filming intelligent films». Et råd det ser ut til at Pattinson har fulgt til punkt og prikke. Neste uke er han aktuell i Cannes med Cronenbergs etterlengtede Maps to the Stars, og David Michôds The Rover. Videre står Werner Herzogs Queen of the Desert, Anton Corbijns Life og Brady Corbets The Childhood of a Leader på agendaen. Samtlige befinner seg i postproduksjon i skrivende stund, men filmene Pattinson straks skal i gang med er nesten enda mer spennende:

Robert Pattinson Cosmo

Regissør James Gray bekreftet nylig i et intervju med The Playlist, at Pattinson er aktuell for en rolle i hans adaptasjon av David Granns The Lost City of Z, en film mange venter på i spenning.  Men før den tid har skuespilleren, også ifølge Premiere, en date med amerikanernes enfant terrible, Harmony Korine:

In the meantime, I might film something with Harmony Korine, with whom I’ve been dreaming to work since I was 17, like with James Gray. I keep asking him what the film is about but he doesn’t want to tell me.

Hvilket prosjekt som blir Korines neste gjenstår å se, men for et års tid siden ville Deadline ha det til at regissøren hadde slått seg sammen med John Lesher og produksjonsselskapet DCM for å utvikle en film om «(…) a multi-generational family of criminals in the South».

Først i køen for vårt vedkommende er Pattinsons Cannes-filmer, og der er Cronenbergs Maps to the Stars den som veier tyngst.