Robert Pattinson bekreftet til James Grays The Lost City of Z

For en måned siden ble det klart at Benedict Cumberbatch vil ha en av hovedrollene i James Grays The Lost City of Z, og nå er det bekreftet at Robert Pattinson også skal portrettere en av filmens rollefigurer.

The Lost City of Z er basert på David Granns bok ved samme navn og forteller historien om den virkelige Percy Harrison Fawcett, som i 1925 forsvant i Amazonas-jungelen mens han lette etter den eldgamle, tapte byen Z. Forfatteren av boka gjorde selv en reise i Fawcetts fotspor og avslørte omstendighetene rundt Fawcetts død, samt at Fawcett muligens var i nærheten av Z idet han omkom.

Det har enda ikke blitt avslørt hvem Cumberbatch eller Pattinson skal spille, men det er nærliggende å tro at Cumberbatch vil ha rollen som Fawcett, og at Pattinson skal spille sønnen, som også var med på den skjebnesvangre reisen i 1925.

I tillegg til at han skal regissere filmen, har James Gray også skrevet manuskriptet. Gray har sagt at han med The Lost City of Z ønsker å skape et episk verk som vil slekte på David Leans filmografi, men med et mer «hallusinatorisk preg», rett og slett fordi Fawcett ble sprøyte gal der ute i jungelen.