Park Chan-wooks neste film blir den viktorianske småtyv-fortellingen Agashi

Etter Oldboy-regissør Park Chan-wooks vellykkede engelskspråklige debut Stoker (2013), har filmskaperen vært løst knyttet til en rekke prosjekter. Først nå er det bekreftet at hans neste film blir en adaptasjon av Sarah Waters’ roman Fingersmith.

Det er Screen Daily som rapporterer at Parks produsenter nå bekrefter at dette blir auteurens neste film. Krimromanen Fingersmith ble først utgitt i 2002, og handler om den unge, foreldreløse Sue Tinder som vokser opp blant smålige tyver («fingersmiths») i det viktorianske London. I 2005 produserte BBC en miniserie basert på boken, som er vel ansett for sin følsomme og alvorlige skildring av et lesbisk forhold.

Park Chan-wooks filmatisering vil flytte handlingen til hans hjemland Sør-Korea, den gangen landet var under japansk styre. Tittelen blir Agashi, som ifølge bransjebladet betyr «ung jente» eller «frøken». Filmens språk blir koreansk, og arbeidet med å finne skuespillerne er igangsatt, med håp om å starte innspillingen i løpet av 2015. Filmen blir produsert av Moho Film, som blant annet står bak Bong Jong-hos Snowpiercer (2013) og Parks Thirst (2009).

Med tanke på regissørens ubrutte rekke av glimrende filmer, er det all grunn til å glede seg til Agashi.