Remake av Mr. Vengeance på trappene?

Den gnistrene sørkoreanske hevnthrilleren Sympathy for Mr. Vengeance (2002) er ifølge The Playlist det neste offerlammet i Hollywoods griske remakefråtseri. Transformers– og G.I. Joe-produsent Lorenzo di Bonaventura er etter sigende i forhandlinger med originalens produsent om rettighetene. Filmen var den første i regissør Park Chan-wooks hevntrilogi, som også består av Oldboy og Sympathy for Lady Vengeance. Faste lesere på Montages vil til nå ha merket at vi er store fans av Park Chan-wook, og hans ferskeste film Thirst fikk blodet i redaksjonen til å boble etter visningene i Karlovy Vary.

Men når det kommer til remakes er filmene til Park særlig uegnet, av flere årsaker. For det første er de skapt av en egenartet visualist som ikke lar seg kopiere lett, og som virker vanskelig å forenkle. Dessuten er originalfilmene kompromissløse når det kommer til skildringer av sex og vold, på en narrativt integrert måte som vil ta brodden ut av historiene om de fjernes. Steven Spielberg kan f.eks. aldri få gjennomført originalslutten av Oldboy med Will Smith. Heldigvis, kan man si, har Hollywoods remake-forsøk på Parks filmer ennå ikke båret frukter. Vi håper ingen av disse prosjektene blir fullbyrdet.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Er som du sier at det aldri vil fungere. Mye av det man finner i asiatisk filmer kan aldri bli vist i en Hollywood-film. Hollywood er for gammeldagse, følger ikke helt med i tiden. Er for redde å skape kontroversielle filmer som f.eks. scenen i Oldboy når hevnen blir avslørt.

    Er bare trist at de er så redd for gamle fruer og andre mennesker som på en måte styrer hva som skal vises i en Hollywood-film. Hører hjemme på 80-tallet. Vi trenger flere som Park og Wes Craven, tøyer strikken så det sliter.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>