Norske André Chocron har regissert musikkvideoen til Paul McCartneys «Appreciate»

Etter at André Chocron ble uteksaminert fra Den Norske Filmskolen i 2010 har han regissert musikkvideoer for blant annet norske Emilie Nicolas («Grown Up»), Lars Vaular («Nonsens») og det britiske indiepop-bandet London Grammar («Nightcall»). Nå har han tatt et gigantisk stjernesprang, og er aktuell med musikkvideo til Paul McCartneys «Appreciate». 

Med «Appreciate» annonserer McCartney sitt første ”samarbeid” med en robot, og i den rykende ferske videoen, regissert av Chocron, får vi se den legendariske musikeren våkne til live i et futuristisk menneske-museum og rocke løs med roboten Newman. Det offisielle synopsiset lyder som følger:

The video sees Newman on patrol in a museum of humans. Newman is drawn to one exhibition in particular. In a dimly lit sound studio he sees Paul McCartney sitting on a stool holding his iconic hofner bass guitar. Paul twitches making a sound on the guitar and to Newman’s astonishment he starts to come to life as the song ‘Appreciate’ starts up. Paul comes closer to Newman staring at him through a force field that encloses him. Newman reaches through the force field and pulls Paul out of his exhibition. As the two of them move around the museum all the exhibitions start coming to life too

Det å regissere en musikkvideo for selveste Paul McCartney er en bragd få kan matche, og Chocron forteller til Montages i dag at veien frem til å regissere musikkvideoen til «Appreciate» var tidkrevende og møysommelig. «Jeg leverte inn et treatment for musikkvideoen i oktober/november 2013, men så var det stille i to måneder og jeg tenkte at toget var gått,» forklarer Chocron. «Så mottok jeg en mail i januar om at de likte treatmentet mitt, men at de ønsket litt mer kjøtt på beinet. Så ble det flere runder frem og tilbake, før ideen ble godkjent i mars. Da var det bare å pakke sakene og reise til London.»

Appreciate 1

Når vi ber han beskrive litt om hvordan det har vært å jobbe med en av musikkhistoriens mest betydningsfulle personligheter,  forteller Chocron blant annet en sjarmerende anekdote vi føler det er verdt å gjengi i sin helhet:

Det var både gøy og slitsomt å arbeide med Paul. Han kontaktet meg svært ofte med små ideer, og var ivrig på å følge opp prosessen så grundig som overhodet mulig. Men først og fremst var han en veldig hyggelig og omsorgsfull mann. Hver dag vi kom inn på sett håndhilste han på alle, og han ga generelt mye av seg selv under hele prosessen.

En morsom liten anekdote var da jeg var hjemme med sønnen min på 1 år og Paul plutselig ringte. Han ønsket å ta en prat, bli litt bedre kjent før jeg kom nedover til London. Jeg advarte han om at vi fort kunne bli forstyrret av litt babygråt, noe vi selvfølgelig ble. Da sønnen min begynte å gråte sa Paul «put him on». Jeg satte han på høyttaler, også sang han «Yellow Submarine» i sin helhet, og sønnen min sluttet å gråte.

Et stort sprang for en lovende norsk filmskaper, og vi i Montages gratulerer André Chocron med McCartney-videoen – som vi naturligvis anbefaler våre lesere å se. Den er limt inn under frysbildene. 

*

Appreciate 2

Appreciate 3

Appreciate 4

Appreciate 5

*