Sverd, sand, neon og dans – se Grimes’ musikkvideo Go

Den kanadiske musikeren, bloggeren, billedkunstneren, moteikonet og musikkvideoregissøren Claire Boucher, aka Grimes, flekser på ny sine evner som regissør i musikkvideoen til Go.

Med sin eklektiske stil etablerte Grimes seg som en innovativ stemme i 2012 med albumet Visions. Musikkvideoene til singlene «Oblivion» og «Genesis» var oppmuntrende beviser på at den kanadiske multikunstneren også mestret rollen som musikkvideoregissør. Med tilnærmet full kunstnerisk frihet har Grimes klart å skape glidende overganger mellom de ulike kunstgrenene hun beskjeftiger seg med. Hvilket kommer spesielt godt til syne i de nevnte musikkvideoene, og nå hennes nyeste bragd: låta «Go» og dens.

Med musikkvideoen til «Go» bygger Grimes videre på det abstrakte universet hun skapte i videoen til «Genesis», som hun har uttalt at er hennes versjon av skapelsen. «Go» er på sin side en nytolkning av Dantes Inferno, som siteres innledningsvis i videoen, men først og fremst en utsøkt visuell smeltedigel, innhyllet i en slags oppdatert 90-tallsglasur, tilpasset det musikalske utrykket.

Frysbilde fra musikkvideoen til «Go»
Frysbilde fra musikkvideoen til «Go».
Frysbilde fra musikkvideoen til «Genesis»
Frysbilde fra musikkvideoen til «Genesis».

Det er for øvrig verdt å nevne at «Go», som ble utarbeidet av Grimes i samarbeid med Mike Tucker, aka Blood Diamonds, opprinnelig ble skrevet til Rihanna, som avviste låta. Heldigvis.

Se den utsøkte musikkvideoen til «Go» under videoene til «Oblivion» og «Genesis». Vi anbefaler et maraton med samtlige – en kickstart på helga!