Ninjababy skal konkurrere under den digitale Berlinalen

Berlinale 2021: Yngvild Sve Flikkes delvis animerte Ninjababy vil presenteres til den internasjonale filmbransjen og akkreditert presse under et virtuelt Berlinale European Film Market, fra 1. til 5. mars. Her skal den konkurrere i seksjonen Generation 14plus, som viser filmer for og om tenåringer og unge voksne.

Der vil også en jury se filmene som deltar, og annonsere prisvinnerne. Selve utdelingen vil imidlertid avvikles under det planlagte publikumsarrangementet 9.-20. juni.

«Som filmskaper er det stort å få vise film på en så viktig festival som Berlin», forteller regissør Flikke i dagens pressemelding fra distributøren Arthaus. «Jeg håper filmen kan sette i gang nødvendige diskusjoner rundt forventninger til voksenlivet, ansvar og handlingsrom for unge kvinner, og ikke minst at publikum får seg en god latter på kjøpet.» (Vårt intervju med Flikke finner du her.)

Filmen er basert på Inga Sætres tegneserieroman Fallteknikk (2011) og forteller om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun har blitt gravid (mer i vår podkast). Hovedrollen spilles av Kristine Kujath Thorp, som også er kinoaktuell med Den største forbrytelsen. Sætre har også vært involvert i selve filmatiseringen, ved å skape de mange animasjonssekvensene , og har arbeidet tett med Flikke i utviklingen av filmen. Manus er skrevet av Heimebane-forfatter Johan Fasting, og er produsert av Yngve Sæther i Motlys.

Sæther er stolt i dagens pressemelding: «Dette er utrolig hyggelig, og veldig fortjent for filmens to kvinnelige frontløpere, regissør Yngvild Sve Flikke og hovedrolleinnehaver Kristine Kujath Thorp. Berlin er verdens nest største filmfestival, og forhåpentligvis er dette starten på en lang internasjonal reise for Ninjababy. Det blir spennende å få respons fra en internasjonal ungdomsjury nå i mars, og så ser vi fram til å vise filmen, sannsynligvis utendørs, på deres publikumsfestival i Berlin i juni.»

Ninjababy får norsk kinopremiere 26. februar.