NFI støtter Tomas Alfredsons nyinnspilling av Brødrene Løvehjerte

At NFI støtter produksjonsselskapet 4 ½ med 5 millioner kroner i forhåndstilskudd, til deres samproduksjonsrolle på Tomas Alfredsons nyinnspilling av Brødrene Løvehjerte, var gårsdagens mest oppmuntrende nyhet. Ikke bare med tanke på at filmen delvis blir norsk, men fordi dette bekrefter at vi nærmer oss en realisering av prosjektet.

I pressemeldingen fra NFI kommer det frem at filmens norske budsjett vil ligge på i underkant av 34 millioner kroner, en sum som tilsvarer 12 % av totaltbudsjettet – som vil være på om lag 288 millioner kroner. Omregnet til amerikanske dollar med dagens kurs tilsvarer dette i underkant av 50 millioner dollar, et budsjett som er på nivå med Hollywood-produksjoner som Tommy Wirkolas Hansel & Gretel: Witch Hunters og Ben Afflecks Oscar-vinner Operasjon Argo.

I tillegg til de økonomiske detaljene kom det også frem i pressemeldingen fra NFI at en tredjedel av filmens opptak på location vil skje i Norge, samt at den idylliske Kirsebærdalen, som det tidligere gikk rykter om at skulle bli filmet i Japan, nå skal bygges i enten Vest- eller Nord-Norge – og vil være opptaksarena i over tre uker. Et samarbeid som dette vil sannsynligvis ha mye å si for Norge som filmnasjon, og kan forhåpentligvis gi regjeringen blod på tann når det gjelder å få på plass en mulig incentivavtale som kan sikre fremtidig samarbeid med utenlandske storproduksjoner.

Jonatan og Skorpan i Kirsebærdalen fra Olle Hellboms 1977-versjon av «Brødrene Løvehjerte».

Astrid Lindgrens høyt elskede eventyrroman om de to modige brødrene Jonatan og Skorpan har tidligere blitt filmatisert av Olle Hellbom i 1977. Den filmen er et høyt elsket og nostalgisk verk som har holdt seg overraskende godt, men det er nå en fin anledning til å videreføre Lindgrens magi til neste generasjon – og da kommer nok Hellboms versjon litt til kort, i lys av dagens uttrykk og nye muligheter innen visuelle effekter.

En gledelig nyhet alt i alt, som bekrefter at nyinnspillingen av Brødrene Løvehjerte med Tomas Alfredson bak regispakene er på vei. Montages gratulerer 4 ½ med støtten, og vil følge opp med mer om produksjonen utover året.