Norske Dødsårsak: Ukjent tjuvstarter Eurodok – årets festivalprogram er klart

I en fersk pressemelding presenterer Cinemateket i Oslo årets Eurodok-program. 25 filmer har blitt plukket ut, og som i fjor deltar elleve titler i konkurransprogrammet. Dokumentarfilmfestivalen går av stabelen i perioden 29. mars til 2. april.

Årets program beskrives med stor entusiasme av arrangørene ved Cinemateket og Norsk filminstitutt: «Filmene forteller alle sterke og engasjerende historier om alt fra kjærlighet og toleranse, til krig, møter mellom ulike sivilisasjoner, flukt, mat, fotball og meningen med livet!»

Den offisielle åpningsfilmen blir spanske La Chana, om en flamencostjerne som ser tilbake på sitt innholdsrike liv mens hun forbereder sin aller siste forestilling. «En film som gir deg lyst til å danse!», heter det i pressemeldingen. 2. april er det dags for avslutningsseremonien, etterfulgt av en ny film fra østerrikske Ulrich Seidl, som besøkte festivalen med Im Keller for et par år siden (les vårt intervju). Fjorårets Safari, som hadde verdenspremiere i Venezia, handler om vestlige og bemidlede mennesker som drar til Afrika for å jakte på eksotiske dyr.

«Safari» (Ulrich Seidl, 2016).

Eurodok tjuvstarter imidlertid torsdag 23. mars, med førpremieren på norske Anniken Hoels dokumentarfilm, Dødsårsak: Ukjent, som forteller historien om regissørens avdøde søster, og tematiserer hvordan legemiddelindustrien bokstavelig talt går over lik for å tjene penger.

Årets program finner du i sin helhet på Eurodoks hjemmesider.